27 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm

Kentsel dönüşüm yaşam standartları için zorunluluk!

Piyalepaşa Gayrimenkul Genel Müdürü Kaan Yücel asıl meselenin bakış açısı belirterek "Kentsel yenileme ve dönüşümü ticari olmaktan çıkarıp, bir gereklilik değil zorunluluk olduğunu anlamak ve anlatmak gerekiyor" dedi..

Murat Kurum: Yılda 300 bin konutu dönüştüreceğiz!

Sabah Gazetesi'nin dün Ankara'da düzenlediği 'Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı'nın 6'ncısında konuşan Murat Kurum, bakanlık olarak yılda 300 bin konutu dönüştürmeyi hedeflediklerini belirtti...

Orman ve Su İşleri Bakanlığı yeniden inşa çalışmalarına destek veriyor!

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre Orman ve Su İşleri Bakanlığının, Diyarbakır'ın Sur ve Mardin'in Nusaybin ilçesinde gerçekleştirilen yeniden inşa çalışmalarına destek verdiği bildirildi.

Kentsel dönüşümde yeni parametreler tartışıldı!

'Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı'nı siyasiler, yerel yöneticiler, bürokratlar, finans ve inşaat sektörünün temsilcilerinin de bulunduğu bin 200 kişilik üst düzey bir davetli grubu izledi.

İstanbul’un kentsel dönüşüm sorunu çözülecek mi?

Türk Mühendis ve Mimarlar Odası'na bağlı İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi 45. dönem yeni başkanını seçmeye hazırlanıyor. İstanbul İnşaat Mühendisleri Odası Başkanlığına aday Atilla Üstündağ, Türkiye’yi kalkındıracak projelere gerçekçi eleştirilere katkı sunacaklarını söyledi.

Kentsel dönüşümün ivedilikle hayata geçirilmesi kaçınılmazdır!

Teknik ve sosyal altyapıyı aynı tutup, emsal oranlarını arttırmanın savunulur yanı yoktur. Ortak sorumluluk ilkesi esastır.

Kentsel dönüşümü rantsal dönüşüme indirgeyip kestirip atma!

Kentsel dönüşümün rant ile bağlantısını yok saymak için, ya kör ya ahmak ya da aynı ranttan besleniyor olmak gerektiği aşikardır. Ancak kentsel dönüşümü rantsal dönüşüme indirgeyip kestirip atmanın da bir vebali var.

TOKİ kentsel dönüşümle 20 yılda 6 milyon konutu dönüştürecek!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) , deprem riskleri, çarpık kentleşme ve altyapı sorunlarının önüne geçmek için tasarlanan Kentsel Dönüşüm Projesi için büyük adımlar atıyor. Projeyle 20 yılda 6 milyon konut dönüşecek...

Kentsel dönüşümde akademik destek şart!

Şehir merkezindeki bir kaç bina ve Gülistan Mahallesindeki birkaç site ile sınırlı kalan kentsel dönüşümün hızlandırılması için SDÜ öğretim üyelerinden ara eleman sorununu çözecek bölüm açılması önerildi.

Kentsel dönüşümde tüketiciler unutulmamalı!

Tüketiciler Birliği Derneği Antalya Şube Başkanı M. Neşet Gündüz, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin’in kentsel dönüşümle ilgili “Güllük’ten Çallı’ya kadar yıkın” sözünü, tüketiciler açısından değerlendirdi.

Dönüşümde müteahhit seçerken dikkat!

Gayrimenkulde yurt genelinde faaliyet gösteren Turyap, Kahramanmaraş’ta da yaklaşık bir yıldır bulunuyor. Kentte kurumsal gayrimenkul danışmanlık hizmetine ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Turyap Gayrimenkul Danışmanı Hilmi Kibarkaya, “İlde kurumsal olarak profesyonel ekibimizle hizmete başladık.

Kentsel dönüşüm için 1 milyar 350 milyon lira harcandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul’da "Kentsel Dönüşüm Aileleri"nin katılımıyla düzenlenen "Dönüşüm Devam Ediyor" programına katıldı.

Kentsel dönüşümde dünyaya model olduk!

Dünyaya model olan "Kentsel Dönüşüm" Projesini araştırdı. Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Gürgen, "Bu çılgın proje ile tüm dünyaya model olduk. Kentsel Dönüşüm Projemiz'in dünyada ikinci bir örneği yok" dedi.

Kentsel dönüşümün gelişmesine diziler katkı sağladı!

Ülke hızla ‘kentsel’ dönüşüyordu, birinciliği dizilere verdiler…Kentsel dönüşüm, inşaat sektörünün lokomotifi olmaya hazırlanırken, en büyük gelişmeyi hiç beklemediği sektörden, televizyon dizilerinden gördü.

Kentsel dönüşümde hızlı icraat için yerel yönetimler yetki istiyor!

Türkiye’nin kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik bugüne kadarki en kapsamlı buluşmalar arasında gösterilen “Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi”, Adana’da gerçekleştirildi. Zirvede, Türkiye’de kentsel dönüşüm konusunda önemli yasalar çıkarıldığını anlatan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, “Ancak son imzaların ilgili bakanlıkta kilitleniyor olması işi tıkıyor” dedi.

Yeşil dönüşümle 25 milyar dolarlık tasarruf elde edilebilir!

Kentsel Dönüşüm Sürecine Sektörel Bakış Açıları ve 2015 Yılı Hedefleri başlıklı oturumunda bir sunum yapan Altensis Yönetim Kurulu Üyesi Emre Ilıcalı, “Tüm Kentsel dönüşüm süreci boyunca 7 milyona yakın konutun yeşil dönüşüm geçirmesi halinde enerjiden 25 milyar dolar dolarlık tasarruf elde edilme potansiyeline sahibiz." dedi.

Kadir Topbaş'tan hızlı kentleşme çağrısı!

Birleşmiş Milletler İnsan Yerleşimleri Programı'nın organize ettiği "Kentlerin Geleceği: Kentsel Sorunlara Bütüncül Yaklaşım" adlı toplantıda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, hızlı kentleşme konusunda dünya çapında bir farkındalığın oluştuğunu, fakat bunun bir gündem maddesi olarak hak ettiği ilgiyi görmediğini belirtti.

Kentsel dönüşüm yaparken 100 yıl sonrası düşünülmeli!

Konut ve Yapı Gazetesi tarafından düzenlenen Kentsel Dönüşüm Zirvesi'nin oturumlar bölümünde konuşan akademisyenler, bürokratlar, sektörle ilgili meslek ve iş dünyası kuruluşlarının temsilcileri, kentsel dönüşümde başarının sırrının "katılımcılık" olduğu görüşünde birleşti.

İzmir Aliağa'da kentsel dönüşüm başladı!

Şehir merkezinde bulunan ve çevrede yaşayan vatandaşlar için tehlike arz eden binalar, yüklenici firma tarafından alman güvenlik önlemleri sonrası yıkıldı. Aliağa Emniyet Müdürlüğü ekipleri gözetiminde gerçekleştirilen çalışmalara Aliağa Belediyesi de teknik destek sağladı.

Okmeydanı'nda yeni planlama ile ne değişecek?

Beyoğlu Belediyesi tarafından Okmeydanı'nda kentsel dönüşüm amacıyla hazırlanan 1/5000 ölçekli Tarihi Sit Alanları Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı İstanbul 6. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi. Yeni planlama ile ne değişecek sorularını uzmanlar yanıtladı.

Hakan Tütüncü Kepez Santral kentsel dönüşümünü değerlendirdi!

Kepezaltı ve Santral Mahalleleri 'nin sakinlerinin projeye ve kentsel dönüşüm uygulamasına kaygıyla yaklaşmaları üzerine, Akdeniz GERÇEK, konuyu Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü 'ye sordu.

Kentsel dönüşümde yeni karar!

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı, Artık sadece kendi evinde ikamet edenlere 18 ay boyunca kira yardımı verilecek.Daha önce bir kişi, kaç evi olursa olsun hepsi için ayrı ayrı kira yardımı alabiliyordu. Artık sadece kendi evinde ikamet edenlere 18 ay boyunca kira yardımı verilecek.

Kentsel dönüşüm kapsamında yaklaşık 12 bin 500 bina yıkıldı!

2014 yılında yaklaşık 130 bin adet birimin risk tespitinin yapıldığını söyleyen Bakan Güllüce, risk tespiti yapılan binalardan yaklaşık 12 bin 500’ünün yıkıldığını vurguladı.

Kentsel dönüşüm için 15 adet teknik heyet oluşturuldu!

Kentsel dönüşüm için 15 adet teknik heyet oluşturuldu.Çevre Bakanlığı, kentsel dönüşüm alanındaki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 6306 sayılı kanun kapsamında 48.854 adet binada, 150.717 adedi konut, 23.912 adedi dükkân olmak üzere toplam 174.629 adet birimin (bağımsız bölümün) risk tespiti yapıldı.

Konutta durgunluk dönüşümle aşılacak!

Keten İnşaat Yönetim Kurulu Başkam Selahattin Keten, "Türkiye konut pazarım mercek altına alan araştırmalar ve uzmanları özel sektörün kentsel dönüşümde daha fazla yer alması gerektiğini ortaya koyuyor. Kentsel dönüşüm yasasıyla talepte artış olduğunu gözlüyoruz, bunlar piyasaya yansımaya başladı.

Bağcılar'da kentsel dönüşüm çalışmaları hız kazandı!

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde 5 Ekim 2012 te Kentsel Dönüşümü başlattığını hatırlattı. Devletin projeye kira yardımı yaptığını ve kredi desteğinde bulunduğunu kaydeden Çağırıcı, belediyenin de yeni imar planları yaparak katkı sağladığını anlattı.

Kentsel dönüşüm hız kesmeden sürüyor!

Riskli Alanların dışında ülke genelinde tespit edilen Riskli Yapı sayısı 45.588 adet olup, bu yapılarda bulunan bağımsız birim sayısı 165.196 adet olarak tespit edildi.

Ömer Faruk Barata: Dönüşüm, kamulaştırma olmadan başarıya ulaşamaz!

"Kentsel dönüşüm, kamulaştırma olmadan kesinlikle başarıya ulaşamaz" şeklinde konuşan Ömer Faruk Barata,. Bu, sadece vatandaşla müteahhit arasında yürüyebilecek bir konu değil" dedi.

Türkiye'nin önceliği kentsel dönüşüm!

Mehmet Ergün Turan "Önümüzdeki dönemde kentsel dönüşüm ve alt gelir gruplarına yönelik konut çalışmalarına ağırlık vereceğiz. Üreteceğimiz konutların yüzde 40-50'sini kentsel dönüşüm içerikli olmasını hedefliyoruz" dedi.

Çelik yapı kentsel dönüşüm için önemli bir alternatif!

Steelife Genel Müdürü Aydın, yaptığı açıklamada, Marmara Depremi'nin yıl dönümünde deprem kuşağında yer alan Türkiye'de sağlam binalarda oturmanın ve kentsel dönüşümün önemine değindi.