19 / 04 / 2024

Kentsel dönüşümde yeni parametreler tartışıldı!

Kentsel dönüşümde yeni parametreler tartışıldı!

'Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı'nı siyasiler, yerel yöneticiler, bürokratlar, finans ve inşaat sektörünün temsilcilerinin de bulunduğu bin 200 kişilik üst düzey bir davetli grubu izledi.


Sabah gazetesinin ev sahipliğinde düzenlenen ‘Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı’nda dönüşümün yol haritası yeniden çizildi.  Açılışta konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Artık yatay yapılara geçme zamanı” dedi. Ekonomiye 400 milyar dolarlık katkı sağlayacak kentsel dönüşüme ilk kazmanın vurulduğu 2012'den bu yana yaşanan süreçte yeni bir aşamaya geçiliyor. SABAH gazetesinin ev sahipliğinde düzenlenen 'Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı' hem bu yeni aşamanın hem de dönüşümün parametrelerinin tartışıldığı beyin fırtınasına döndü. Bin 200 kişinin katıldığı kurultayın açılış konuşmasını siyasi risk aldığını belirterek kentsel dönüşümü başlatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı. Erdoğan, konuşmasında yatay mimari ve akıllı kentlere dikkat çekti.


KÜLTÜR KORUNACAK

Kurultayın açılışında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, özellikle terör saldırılarıyla yıkılan Sur, Cizre, Silopi ve İdil'i yeniden yapılandıracaklarını söyledi. Sarı, şöyle konuştu: "Bakanlığımız Cizre'de 2 haftada 20 bin binayı inceledi. İdil'de zarar tespit çalışmaları bu hafta tamamlanacak. Aynı detaylı çalışmayı Sur için de gerçekleştireceğiz. Sur'da bölgenin kültürel değerlerini koruyarak yeniden ayağa kaldıracağız. "


2 MİLYARLIK KAYNAK

Bakanlık olarak son 3 yılda kentsel dönüşüm uygulamaları kapsamında kira yardımları da dahil 2 milyar liraya yakın kaynak kullandıklarını vurgulayan Sarı, 48 ilde 179 riskli alan ilan ettiklerini, bu alanların 1 milyon 200 binden fazla insanı ilgilendirdiğini kaydetti. 2015 sonu itibarıyla toplam 92 bin 833 binada riskli yapı tespitinin gerçekleştirildiğini bildiren Bakan Sarı, "En büyük hedeflerimizden biri şehirleşmede yöresel mimari özelliklere uygun konut projelerini hayata geçirmektir" diye konuştu.


KURULTAYI 1.200 KİŞİ İZLEDİ

Turkuvaz Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Serhat Albayrak'ın ev sahipliğinde düzenlenen 'Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı'nı siyasiler, yerel yöneticiler, bürokratlar, finans ve inşaat sektörünün temsilcilerinin de bulunduğu bin 200 kişilik üst düzey bir davetli grubu izledi. Kurultaya aralarında İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, AK Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk, Müsteşar Yardımcısı Mücahit Demirtaş, MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, DEİK Başkanı Ömer Cihad Vardan, İTO Başkanı İbrahim Çağlar, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Kalyon Grup Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Cemal Kalyoncu, Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir gibi isimler katıldı.


Sabah/Seda Tabak 



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler