19 / 04 / 2024

Konutta durgunluk dönüşümle aşılacak!

 Konutta durgunluk dönüşümle aşılacak!

Keten İnşaat Yönetim Kurulu Başkam Selahattin Keten, "Türkiye konut pazarım mercek altına alan araştırmalar ve uzmanları özel sektörün kentsel dönüşümde daha fazla yer alması gerektiğini ortaya koyuyor. Kentsel dönüşüm yasasıyla talepte artış olduğunu gözlüyoruz, bunlar piyasaya yansımaya başladı.


2014 yılının Keten İnşaat ve inşaat sektör için yoğun ve verimli geçtiğini fakat 2015 yılının daha durgun olacağım söyleyen Keten İnşaat Yönetim Kurulu Başkam Selahattin Keten, durgunluk tehdidiyle kentsel dönüşüm sayesinde mücadele edilebileceğini ifade etti. 


Seçim dönemine girilmesi, ekonomik büyümenin yavaşlaması, ailelerin kredi borçluluk oranlarının artması gibi pek çok nedenle durgunluk yaşanabüeceğini belirten Keten, "Türkiye konut pazarım mercek altına alan araştırmalar ve uzmanları özel sektörün kentsel dönüşümde daha fazla yer alması gerektiğini ortaya koyuyor. Kentsel dönüşüm yasasıyla talepte artış olduğunu gözlüyoruz, bunlar piyasaya yansımaya başladı. İşte bu taleplerin süreklilik arz etmesi için hem devlet ve yerel idareler eliyle dönüşüm desteklenmeli, hem de özel sektör dönüşüm projelerinde yer almak için daha hevesli olmalı" dedi. 


TEMA'YA DESTEK 


Satışı devam eden konut projeleri Keten Evleri'nde sosyal sorumluluk projesine başladıklarını söyleyen Selahattin Keten, Keten'den ev sahibi olanların Tema'dan kendileri adına bir ağaç diktirmiş olacaklarını dile etirdi. Keten "İş sadece ekonomik katkı değil, çevreye destek, bölgenin estetiğine katkıyı da içermeli. Biz mimari anlayışımızla estetik çözümler sunarken, TEMA üe yaptığımız işbirliği gibi projelerle de çevreye katkı sağlamayı hedefliyoruz" dedi. 


Hürriyet