28 / 03 / 2024

Bağcılar'da kentsel dönüşüm çalışmaları hız kazandı!

 Bağcılar'da kentsel dönüşüm çalışmaları hız kazandı!

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde 5 Ekim 2012 te Kentsel Dönüşümü başlattığını hatırlattı. Devletin projeye kira yardımı yaptığını ve kredi desteğinde bulunduğunu kaydeden Çağırıcı, belediyenin de yeni imar planları yaparak katkı sağladığını anlattı.


Bağcılar'ın, kuzeyinde TEM otoyolu, batısında basın ekspres yolu, doğusunda eski  İstanbul  güneyinde ise D-100 karayolu ve havalimanı olan 22 kilometre karelik, 752 bin 250 nüfusa sahip bir ilçe olduğunu belirten Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, 1992'den bu yana çok şey değiştiğini söyledi. Çakır, şöyle konuştu:


"Bağcılar'da 43.340 parsel üzerinde 200 metrekarenin altında parseller var. Binalar bu dar alanlara sıkıştırılmış. Park ve yeşil alan yok. 22 yılda çok şey değişti. Fiziki değişikliğin yanı sıra Bağcılar halkı da değişti. İnsanlar Bağcılardı güzelleştirme adına iç dönüşüm yaşadılar. Kentsel Dönüşümde amaç bir binayı yıkıp yerine daha yenisini yapmak değildir. Amaç, insanlara daha yaşanır bir çevre sunmaktır. Eğer yaşadığımız çevre bizi sıkıyorsa, çocuklarımızın oyun alanı yoksa, nefes alacak yerimiz yoksa kentsel dönüşümün vakti gelmiş demektir." Bağcılar Belediyesi'nin bu anlamda çok büyük başarılara imza attığını da belirterek Başkan Lokman Çağırıcfya teşekkür etti. 


Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde 5 Ekim 2012 te Kentsel Dönüşümü başlattığını hatırlattı. Devletin projeye kira yardımı yaptığını ve kredi desteğinde bulunduğunu kaydeden Çağırıcı, belediyenin de yeni imar planları yaparak katkı sağladığını anlattı. 


Kentsel dönüşüme ilçe sakinlerinin de hazır olduğunun altını çizen Çağırıcı, yerinde dönüşüme önem verdiklerini söyledi. Çağırıcı, "Binaları yıkıp yerine otoparklı, asansörlü, sosyal ve kültürel alanları olan yeni yaşam merkezleri inşa ediyoruz. Bugün de 2 bin metrekarelik alanın dönüşümünü gerçekleştiriyoruz." dedi. Bir zamanlar mandıra ve fabrikaların olduğu Bağcılar'ın yaşadığı değişime dikkat çeken Çağırıcı, ilçenin metro hattı, tramvay istasyonu, 5 yıldızlı otelleri, yeni ticaret alanlarına sahip olduğunu söyledi. Çağırıcı, ilçenin gelişmesine katkıda bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a teşekkür etti. Bağcılarda yüzde 70 civarında değişim ve dönüşümün yaşanacağını da kaydeden Çağırıcı, eskiden 100 metrekare dairenin 100 bin TL olduğunu belirterek, yeni inşa edilen asansörlü ve otoparklı dairelerin ise 300 bin TL değerinde olduğunu kaydetti. Kentsel Dönüşüm'de mal sahibi ile müteahhitin kazandığını vurgulayan Çağırıcı, yıkımı yapılan alandaki konutların 18 aydan daha erken bir zamanda sahiplerine teslim edileceğini ümit ettiğini sözlerine ekledi. 


AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk de Bağcılarda kentsel dönüşümün karşılıklı anlaşma ile gerçekleştiğini belirterek,"Caddelerimiz ve sokaklarımız kalabalıklaştı. Binalarımız yoruldu. Ülkemizde bir deprem gerçeği de var. Artık kentsel dönüşüm kaçınılmaz oldu." dedi. 


Kırk yıla yakın süre oturdukları konutlarının yıkılmasından dolayı duygulandıklarını belirten mülk sahipleri, depreme dayanıklı yeni binalarda oturacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirttiler. 


Mülk sahipleri Başkan Lokman Çağırıcı'ya güvendiklerini söylediler. 


Yıkım sırasında çok duygulandığını ifade eden konut sahibi Zehra Yayla (60) da evini 40 yıl önce tuğla ve kumdan yaptıklarını söyledi. Yayla, "Evlerimiz gecekondu. Depreme dayanıklı değildi. 

Bu korkuyla yaşıyorduk. İnşallah evlatlarım ve torunlarımla birlikte depreme dayanıklı, otoparklı konutlarda yaşayacağız." dediler. Konuşmaların ardından halk oyunları ekibi davul zurna eşliğinde Diyarbakır yöresine ait halk oyunlarından örnekler sergilerlerken, konutların yıkımı gerçekleştirildi. 


Son Saat



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri