27 / 04 / 2024

çevre ve şehircilik bakanlığı

Çelik yapıların standardı yeniden belirleniyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul Teknik Üniversitesi ile ortaklaşa yürütmüş olduğu proje ile “Çelik Yapıların Tasarım ve Yapım Kurallarını” yeniden belirliyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan 4 ilde atama!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Nevşehir, Artvin, Yalova ve Kahramanmaraş'ta Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri'ne atama kararları verildi. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bakanlığın çevre yatırımları projeleri sürüyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yapımı devam eden ve yapımı planlanan projeleri listeledi.

Bakanlıktan iskele kazaları için yeni önlem!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca 01.07.2015 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere inşaat dış cephe iş iskeleleri "yapı statik proje eki" olarak sayılmıştır. Bu sayede ülke genelinde güvenli iskele modeli tanımlanmıştır.

Bakanlık kentsel dönüşümde önemli adım attı!

207 kişi Türkiye’nin dört bir köşesinde kentsel dönüşümün en iyi ve en hızlı şekilde hayata geçirilmesi için hizmet verecek. Bu hususla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan açıklama yapıldı.

Soğanlı kentsel dönüşüm projesi hazır!

Osmangazi Belediyesi Şubat ayı olağan meclis toplantısı Mustafa Dündar'ın başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis toplantısının açılışında konuşan Dündar,Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesini hazırladık''dedi.

İmar ve Kanun Taslağı'na son şekli verildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İmar Kanun Taslağı'na son şeklini verdi. Taslakta İstanbul’da 16/9’u kurtaran, çöp vergisini iki katına çıkaran ve İller Bankası’nı baştan aşağı değiştiren maddeler çıkarıldı.

İzmir'de stadların acele kamulaştırma dosyası bu hafta imzalanacak!

Göztepe Gürsel Aksel ile Karşıyaka Yalı'ya yapılacak iki stadla ilgili süreç bu hafta başlayacak. İzmir'e gelip iki stadı gezen Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın, Yalı Stadı'nın yapımını hızlandırmak için Bakanlar Kurulu'na sunulacak acele kamulaştırma kararıyla ilgili dosyayı bu hafta göndereceği öğrenildi.

Kentsel dönüşümde yeni karar!

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı, Artık sadece kendi evinde ikamet edenlere 18 ay boyunca kira yardımı verilecek.Daha önce bir kişi, kaç evi olursa olsun hepsi için ayrı ayrı kira yardımı alabiliyordu. Artık sadece kendi evinde ikamet edenlere 18 ay boyunca kira yardımı verilecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Muğla toplantısı ne zaman?

Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı yetkilileri 21 Ocak Çarşamba günü saat 14.00’de Muğla Valiliği toplantı salonunda bir araya geliyor...

81 ilde 150 adet park projesi başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 81 ilde 150 adet park projesini başlattı. Şehirlerde yeşil alanı artıracak önemli bir çalışma başlattıklarını açıklayan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, özellikle imkanları kısıtlı olan belediyeler için katkı sağlamış olacaklarını ifade etti.

Danıştay hangi yönetmeliğin yürütmesini durdurdu?

Tabiat Varlıkları ve Doğal SİT Alanları ile Özel Çevre Koruma Bölgelerinde Bulunan Devletin Hüküm ve Tasarrufu Atındaki Yerlerin İdaresi Hakkında Yönetmeliği’nin 65’inci maddesinin yürütmesi durduruldu.

22 bin riskli yapının 3 bin 335'i dönüşüm kapsamında yıkıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından belirtilen açıklamada, riskli yapılardan 3 bin 335 adedinin dönüşüm kapsamında yıkıldığı kaydedildi.

Büyük depremde hasar gören Gölcük ve Kocaeli yeni baştan imar edildi!

Büyük depremde hasar gören Gölcük ve Kocaeli yeni baştan imar edildi. Bölgeye toplam 41 bin 403 konut yapılırken, kalıcı konutların yanında ayrıca 11 bin 521'i hibe olmak üzere 43 bin 454 de prefabrike konut inşa edildi.

Fikirtepe'deki son kale yıkıldı!

İstanbul Fikirtepe'deki bina dün yıkıldı. Kentsel dönüşüm projesi kapsamında inşaat şirketi ile 3 yıldır anlaşma sağlamayan hak sahibi Alaaddin Demirel geçtiğimiz günlerde ikna olmuştu.

Doğal sit alanlarında HES yapımına izin verilmeyecek!

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma Raporu sonucunda belirlenen 5 kriterden en az birini bünyesinde bulunduran doğal sit alanlarında HES yapımına izin verilmeyeceği belirtildi.

Bakanlık küresel ısınmayla ilgili kamu spotu hazırladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca küresel ısınma ile mücadelede vatandaşların alabileceği önlemleri anlatan kamu spotu hazırlandı. Kamu spotu, ilerleyen günlerde ulusal televizyon kanallarında da yayınlanmaya başlayacak.

Riskli binalar belediyeye bildirilecek!

Yeni düzenleme ile riskli yapı tespiti yapan kuruluşlar, düzenledikleri riskli yapı tespit raporlarını belediyelere bildirilecek ve belediye başkanlıklan gerekli incelemeyi yaptıktan sonra gereğini yapması için Tapu Müdürlüklerine bildirecek.

Tuzla sahili marina için doldurulacak!

Gezi, toplantı ve miting alanı için Maltepe ve Yenikapı sahillerinde yapılan dolgu alanlarına bir yenisi ekleniyor. Tuzla sahili de dev bir marina için doldurulacak.

Şanlıurfa Eski Sanayi Sitesi'nde kentsel dönüşüm için yıkımlara başlandı!

Şanlıurfa Belediyesi tarafından eski sanayi bölgesinde kentsel dönüşüme başlamak için ilk yıkım başladı. İlk yıkımın yapıldığı yer Bamyasuyu Mahallesinde bulunan Eski Hal Pazarının karşısındaki alandaki boş dükkânlar oldu.

Türkiye'nin ilk banka finansmanlı kentsel dönüşüm projesi tamamlandı!

Denizbank 'ın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile 21 Ocak 2013 tarihinde imzaladığı Faiz Desteği Protokolü kapsamında onayladığı Türkiye'nin ilk banka finansmanlı kentsel dönüşüm projesi tamamlandı.

60 ilde yüksek kirlilik var!

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı, tüm illere “Isınma, trafik ve sanayi kaynaklı kirleticilerin belirlenmesi için yerel emisyon envanterini hazırlayın” talimatı gönderdi. Bakanlık, 60 şehirde yüksek kirlilik olduğunu açıkladı...

Denize hafriyat dökümüne takip geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan çevresel yönetim projesiyle liman, marina, balıkçı barınağı gibi inşaatların yapımında ortaya çıkan hafriyatların kullanım, döküm ve bertaraf alanları belirlenecek

Ali Nuhoğlu: Fikirtepe'de inşaat çalışmaları martta başlayacak!

Ali Nuhoğlu, bakanlığın yeni düzenlenmeleri doğrultusunda Fikirtepe’de 13 ila 14 adada anlaşma sağlayan 6-7 firmanın bir ay içinde ruhsatlarını alarak mart ayında inşaatlara başlamasının beklendiğini söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ODTÜ yolunun yapı ruhsatına tabi olmadığını bildirdi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Anadolu Bulvarı'nı Mevlana Bulvarı'na bağlayarak ODTÜ'den geçirilen yolun yönetmelik gereği yapı ruhsatına tabi olmadığını belirterek, bakanlığının konuya ilişkin yasal bir işlem başlatmadığını bildirdi...

Fikirtepe kentsel dönüşüm belirsizlik içinde!

İstanbul'da kentsel dönüşüm kapsamında yenileme çalışmalarının yürütüldüğü Kadıköy Fikirtepe' de, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı' nın imar planlarını iptal etmesi nedeniyle dönüşümün durması, yurttaşları mağdur etti...

Çevre için 22 milyon liralık destek sağlandı!

Çevre kirliliğinin giderilmesi için 163 projeye toplam 13 milyon lira destek verilirken, çevre temizlik araçları için 2 bin 265, atıksu arıtma tesisleri için 1 milyon 615 bin lira destek sağlandı

Çevre Mühendisleri Odası, Polonezköy'ün imara açılmasına itiraz edecek!

Polonezköy'ün imara açılması ekolojik dengeleri bozacak. Çevre Mühendisleri Odası, Polonezköy'ü yapılaşmaya açan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca onaylanarak askıya çıkarılan planı eleştirerek İstanbul'un ekolojik dengesinin bozulduğunu belirtti.

Yenişehir Projesi'ni Başbakan Erdoğan'nın kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul' da, Arnavutköy, Avcılar, Bağcılar, Bakırköy, Başakşehir, Esenler, Eyüp ve Küçük çekmece sınırları içerisinde kurulacak Yenişehir Projesi' nin master planlarını tamamladı...

Engelli vatandaşlara yapılan gayrimenkul satışlarında bilirkişi tayin edilecek!

Engelli vatandaşlara gayrimenkul satışlarında tapu işlemleri artık yeminli bilirkişilerle yapılacak. Engelli vatandaşların tapu işlemleri sırasında yaşadığı mağduriyet yeminli bilirkişilerle çözülmesi planlanıyor...