19 / 04 / 2024

Bakanlık küresel ısınmayla ilgili kamu spotu hazırladı!

Bakanlık küresel ısınmayla ilgili kamu spotu hazırladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca küresel ısınma ile mücadelede vatandaşların alabileceği önlemleri anlatan kamu spotu hazırlandı. Kamu spotu, ilerleyen günlerde ulusal televizyon kanallarında da yayınlanmaya başlayacak.


Alınan bilgiye göre, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce başkanlığında mayıs ayında gerçekleştirilen İklim Değişikliği ve Hava Yönetimi Koordinasyon Kurulu Toplantısında, kurul üyesi 18 kurum ve kuruluşun temsilcileriyle önemli kararlar alındı.


Toplantıda, 2015 yılının iklim değişikliği vizyonu belirlendi. Çalışma gruplarının oluşturulduğu toplantıda, akademik camiadan teknik danışmanlar da kurulda ilk defa görevlendirildi. Teknik ekipler arasında sera gazı emisyon azaltım grubu da bulunuyor. Küresel ısınmayla mücadele önemli çalışmalara imza atacak grup, hazırlayacağı yol haritasını yıl sonunda Kurul'a sunacak.


Küresel ısınma kamu spotuyla anlatılacak


Bakanlık, küresel ısınmayla mücadelede vatandaşların alabileceği önlemleri içeren kamu spotu da hazırladı. 


Kamu spotunda, vatandaşlara, küresel ısınmaya neden olan sera gazı emisyonlarının azaltılmasına katkı sağlamaları için ulaşım noktasında otomobil kullanımı yerine yürümeleri, bisiklete binmeleri ve toplu taşıma araçlarını tercih etmeleri öneriliyor.


Enerji tasarruflu araç ve eşyalarla geri dönüştürülebilir ambalajlı ürünlerin, çevrenin korunmasına yönelik katkılarının anlatıldığı kamu spotunda, su ve elektrik tasarrufunun küresel ısınmayla mücadeledeki önemi de vurgulanıyor.


Kamu spotu, ilerleyen günlerde ulusal televizyon kanallarında yayınlanmaya başlayacak.


Yeni yol haritası


Konuyu değerlendiren Bakan Güllüce, küresel ısınmayla mücadelede yeni yol haritasını belirlediklerini ifade etti.


Kyoto Protokolü'nün ardından 2015'te kabul edilmesi planlanan yeni bir iklim anlaşmasının gündemde olduğuna işaret eden Güllüce, "Bu anlaşma 2020'de yürürlüğe girecek ve öncesinde uluslararası düzeyde çok önemli müzakereler yapılacak. Bu alanda yürütülecek müzakerelerde, tıpkı Avrupa Birliği sürecinde olduğu gibi görev yapacak bir başmüzakereci belirleyeceğiz" ifadelerini kullandı.


AA