29 / 03 / 2024

Izmir kentsel dönüşüm

İzmir'in yüzde 85'inin dönüşmesi gerekiyor!

AK Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı ve Türkiye Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır, “İzmir'in yüzde 85'inin dönüşmesi gerekiyor. Böyle bir hareketin başlaması hükümetin İzmir'e verdiği önemi anlatıyor” dedi.

Cemil Şeboy: İzmir'de kentsel dönüşüm hemen başlamalı!

İzmir'de kentsel dönüşümün acilen hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayan AK Parti milletvekili adayı Cemil Şeboy, daha seçilmeden Meclis'te vereceği yasa teklifinin detaylarını açıkladı.

Kemalpaşa Belediyesi’ne yetki devri töreni yapıldı!

Bakanlar Kurulu kararıyla "afet riski altındaki alan" olarak ilan edilen İzmir’deki Soğukpınar ve Atatürk Mahalleleriyle ilgili kentsel dönüşüm projesi kapsamında Kemalpaşa Belediyesi’ne yetki devri töreni yapıldı.

Kemalpaşa'da 800 dönümlük alanda dönüşüm başlayacak!

Kemalpaşa Belediyesi'nin Soğukpınar ve Atatürk Mahallelerini kapsayan kentsel dönüşüm projelerine onay verildi. İlçede bu sene içerisinde kentsel dönüşüm faaliyetlerine başlanacak.

Kentsel dönüşümde yık-yap modeli hakim oldu!

İzmir'de müteahhitlerin yavaş yavaş harekete geçmeye başladığım dile getiren Necip Nasır, "Belediyenin yapmaması halinde Bakanlıkla yapma yönünde hareket gösterecekler" dedi.

Uzundere kentsel dönüşüm projesinde neler var?

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm için bir yandan uzlaşma görüşmelerini sürdürdüğü Uzundere'de diğer yandan da ilk 23 binanın yıkımına başladı. Törende konuşan Başkan Kocaoğlu, "Biz burada ne mal sahibini müteahhide, ne de müteahhidi mal sahiplerine bırakıyoruz. Biz burada hakem oluyoruz, adalet dağıtıyoruz, hak koruyoruz" dedi.

Aliağa'da kentsel dönüşüm başladı!

Geçen yıl İzmir Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kentsel Dönüşüm İl Müdürlüğü tarafından "Kentsel Dönüşüm" projesi kapsamına alınarak yıkımına karar verilen Aliağa İstiklal Caddesi üzerindeki iki binanın yıkımı yapıldı.

Selahattin Varan: İzmir genelinde bina yaşı ortalama 25!

İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan İzmir genelinde bina yaşı ortalamasının 25 olduğunu, kaçak ve çarpık yapılaşma oranının ise raporlara göre yüzde 60-65 düzeylerinde bulunduğunu ifade etti.

İzmir'de 3 bin 676 yapı ve 10 bin konut 'riskli' ilan edildi!

İzmir'de iki yıl içinde 1144 hektarlık alan, 3 bin 676 yapı ve 10 bin civarında konut riskli olarak ilan edildi. 920 riskli yapı da yıkıldı.İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, “Şu anda çalışmalar devam ediyor. Kentsel dönüşüm gerçekleştiğinde İzmir’de her yıl 30 bin konut yapılacak.

İzmir Ege Mahallesi, kentsel dönüşüm koşullarını adaletsiz buldu!

Büyükşehir Belediyesi'nin kentsel dönüşümde hak sahipleriyle görüşmelerini sürdürdüğü Ege Mahallesi'nde uzlaşma sancısı yaşanıyor. Çoğunluğunu kiracıların oluşturduğu ve ağırlıklı olarak Roman vatandaşların yaşadığı mahallede, Büyükşehir'in projesi halk tarafından kabul görmedi.

İzmir'de kentsel dönüşüm projeleri yaşam standartlarını artırıyor!

Aliağa Ekspres Gazetesi İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde yer alan kentsel dönüşüm projelerini değerlendirerek, bugünkü sayısında 'Kentsel dönüşüm projeleri yaşam satndartlarını artırıyor' yazısını okuyucuları ile paylaştı.

İzmir'de kentsel dönüşüm ve yeşil çevre zirvesi düzenlendi!

Milliyet gazetesi geçtiğimiz hafta İzmir'de "Kentsel Dönüşüm ve Yeşil Çevre Zirvesi" düzenledi.İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm için uzun süredir ciddi çalışmalar yapıyor. Belirlenen yerlere dönüşüm alanları ile afete maruz kalanlar için proje

Necip Nasır: İzmir'de kentsel dönüşüm çalışmalarına başlamalı!

Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır"Eğer ilçeler, büyükşehir ile birlikte planlanırsa 10 yıl içinde dünya kenti haline geliriz. Ama planlama yapılmazsa biz sektörün dinamikleri olarak harekete geçeriz" dedi

İzmir'de 600 bin bina deprem riskinde!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkili kuruluşu Tektaş Kentsel Dönüşüm Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çatalkaya, “İzmir’deki binaların yüzde 80’i deprem riski oluşturuyor. 600 bin bina kentsel dönüşüm kapsamında yenilenecek” dedi...

İzmir’in yüzde 80’i kentsel dönüşüme giriyor!

Tektaş Kentsel Dönüşüm, İzmir’deki dönüşüm çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Tektaş Kentsel Dönüşüm Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çatalkaya, “ İzmir’in yüzde 80 ’i dönüşecek ” dedi.

İzmir'de öncelik kentsel dönüşüm!

Birinci derece deprem kuşağındaki İzmir'de nüfusunun yarıdan fazlasına ev sahipliği yapan Konak, Karşıyaka, Karabağlar, Buca ve Bayraklı'nın çiçeği burnunda başkanları, kentsel dönüşüm projelerini Yeni Asır'a anlattı.

Ballıkuyu’da kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı!

8 bin 500 yıllık geçmişi ile önemli medeniyetlere ev sahipliği yapan İzmir’in tarih boyunca en önemli simgelerinden biri olan Kadifekale, Büyükşehir Belediyesi’nin dört koldan sürdürdüğü çalışmalarla yeniden ayağa kalkıyor.

İzmir'de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla ilerliyor!

İzmir' de kentsel dönüşüm için çalışmalar hızla ilerliyor. Çalışmalar kapsamında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Cennetçeşme ve Menemen - Ahıhıdır olmak üzere 2 yerde dönüşüm yapacak...

İzmir'de 220 bin konutun orta ölçekli bir depremde yıkılma riski var!

Hüseyin Aslan: "İzmir'de özellikle Karabağlar, Buca, Bayraklı ve Çiğli gibi ilçeler ele alınmalı. İzmir'in gelişiminde de bu dört ilçenin geleceği belirleyici olacak. Reçete belli; kentsel dönüşüm" dedi.

Aziz Kocaoğlu: İzmir’i bu asrın değil, gelecek asrın kent dönüşümüne kavuşturacağız!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı Aziz Kocaoğlu, kentsel dönüşüme büyük önem verdiklerini ifade ederek, "İzmir’i, bu asrın değil, gelecek asrın kent dönüşümüne kavuşturacağız" dedi...

İzmir Bayraklı'da kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Kentsel dönüşüm, muhtarın evinin yıkımıyla başlatıldı. Bayraklı 'da 10 yıldır Adalet Mahallesi Muhtarlığı yapan Nebahat Duran evini kentsel dönüşüm kapsamında yıktırarak çevre sakinlerine öncülük yaptı.

Necip Nasır: Kentsel dönüşümde göreve hazırız!

Necip Nasır, "İzmirli müteahhitler, kentsel dönüşümünde görev alabilmek için bilgi, birikim ve her türlü altyapıya sahip. Büyük projelerde katma değerin İzmir'de kalması için çalışacağız" diye konuştu.

İzmir Karabağlar'da yapılan kentsel dönüşüm kimseyi mağdur etmeyecek!

Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, "kentsel dönüşümün nasıl olması gerektiğini çok iyi biliyorum. Ortaya çıkacak projeleri sizlerle birlikte değerlendirip, sizlerin arkasında olacağım. Hiçbir vatandaşın mağdur olmasına izin vermeyeceğiz" dedi...

Erkan Yaşacan İzmir'de kentsel dönüşümü anlattı!

Karşıyaka Yapı Müteahhitleri Derneği'nin İzmir Ticaret Odası'nda düzenlediği İzmir'de Kentsel Dönüşüm konulu toplantıda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmir Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürü Erkan Yaşacan, kentsel dönüşümü anlattı...

İzmir Büyükşehir Belediyesi kentte üç kentsel dönüşüm projesi gerçekleştirdi!

Yeni Asır Gazetesi Lokomotif Sektörler ekinde yer alan habere göre; İzmir Büyükşehir Belediyesi kentte üç kentsel dönüşüm projesi gerçekleştirdi, yerinde dönüşüm ilkesi ile de sekiz kentsel dönüşüm ve gelişim projesini yürütmeye başladı...

İzmir EXPO ile dönüşecek!

EXPO 2020 için geri sayım başlarken iddialı adaylardan İzmir, bu süreçte bambaşka bir kimliğe bürünecek. İzmir'deki fuar alanının imar planı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapıldı...

İzmir'in Gaziemir, Bayındır ve Torbalı ilçelerine kentsel dönüşüm!

Bakanlar Kurulu, İzmir'in Gaziemir, Bayındır ve Torbalı ilçelerinin bazı alanlarını 'Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı' ilan etti