19 / 04 / 2024

Kemalpaşa'da 800 dönümlük alanda dönüşüm başlayacak!

Kemalpaşa'da 800 dönümlük alanda dönüşüm başlayacak!

Kemalpaşa Belediyesi'nin Soğukpınar ve Atatürk Mahallelerini kapsayan kentsel dönüşüm projelerine onay verildi. İlçede bu sene içerisinde kentsel dönüşüm faaliyetlerine başlanacak.


Bakanlar Kurulu 800 dönümlük bölgeyi riskli alan ilan ederek, dönüşümün önünü açtı. Buna göre Bakanlık, belediyenin istemesi halinde yetki devri yapabilecek. Böylece alan çalışmalarını ve tespitleri belediye koordine edecek.


Yetki devri yapılacak

Bakanlar Kurulu 800 dönümlük bölgeyi riskli alan ilan ederek, dönüşümün önünü açtı. Buna göre Bakanlık, belediyenin istemesi halinde yetki devri yapabilecek. Böylece alan çalışmalarını ve tespitleri belediye koordine edecek. İlçe merkezinin üst kısmında kalan tamamına yakını gecekondu olan bölgede bu yıl içinde başlaması beklenen çalışmaların kısa zamanda tamamlanması planlanıyor.


Ev sahibi yapacağız

Proje hakkında konuşan Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, "İki mahallede 800 dönüm alan bulunuyor. Biz burada 2 bin 500 bağımsız konutu yıkmayı düşünüyoruz. İlçe merkezinin üst bölgelerinde yer alan bu alan mevcut alanın yüzde 35'ine denk geliyor. Vatandaşlarımıza yasadan kaynaklanan kira imkanları sunulacak. Emsal artışı yapılarak konut alanını yeni düzenleme ile zemin artı 5 ve 6 kat olarak inşa edeceğiz. Konut tiplerini vatandaşlarımız ile birlikte değerlendireceğiz" dedi.

İlk etapta  TOKİ  ile ortak çalışacaklarını söyleyen Uğurlu, "Kentsel dönüşüm alanının bir kısmına önce 800-900 konutluk inşaat yapacağız. Vatandaşlarımız taşındıktan sonra evleri yıkacağız. Etap etap süreç ilerleyecek. Şu anda kentsel dönüşüm alanında 13 bin kişi yaşıyor. Düzenleme bittikten sonra burada 30 bin kişinin yaşaması planlanıyor. Biz 4 yıl gibi bir sürede süreci tamamen bitirmeyi planlıyoruz" diye konuştu.


Yeni Asır



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016