28 / 03 / 2024

İzmir EXPO ile dönüşecek!

 İzmir EXPO ile dönüşecek!

EXPO 2020 için geri sayım başlarken iddialı adaylardan İzmir, bu süreçte bambaşka bir kimliğe bürünecek. İzmir'deki fuar alanının imar planı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapıldı...


Bakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre İzmir, EXPO 2020 için seçildiğinde ulaşımı, altyapı planlaması ve kentsel dönüşüm projeleriyle yeni kimlik kazanacak.


İzmir'de kentsel dönüşüm çalışmalarını da başlatan Bakanlık, Adnan Menderes Havalimanı güzergahında bulunan gecekonduları ortadan kaldıracak.


EXPO kapsamında ise kentte yaşam kalitesinin yükseltilmesi için çeşitli politikalar ve stratejiler üretilirken, halka yönelik tesisler, peyzaj ve yeşil alan gibi kalıcı uygulamalar gerçekleştirilecek.


Büyük miktarlarda karbon gazı salınımına neden olacak faaliyetleri içeren EXPO sürecinde, yenilenebilir ve yeşil enerji kaynaklarının kullanımı sağlanacak.


Ayrıca enerji verimliliğinin artırılması, bisiklet ve toplu taşımanın yaygınlaştırılması, ağaç dikimleri, karbon salınımı düşük ürün ve hizmetlerin tercih edilmesi, geri dönüşüm gibi karbon ayak izi miktarının azaltılmasına yönelik çalışmalar yapılacak. 


İzmir'de enerji, içme suyu, atık su ve sulama suyu yönetimlerine ilişkin de teknik çalışmalar gerçekleştirilecek.


EXPO alanı, fuar bitiminde rekreasyon, sahil parkı, spor, oyun ve eğlence alanlarının bulunduğu kent parkı olarak değerlendirilecek.


AA



Önerilen Bağlantılar : 3. Havalimanı, Yeni konut projeleri