28 / 03 / 2024

İzmir'de 220 bin konutun orta ölçekli bir depremde yıkılma riski var!

İzmir'de 220 bin konutun orta ölçekli bir depremde yıkılma riski var!

Hüseyin Aslan: "İzmir'de özellikle Karabağlar, Buca, Bayraklı ve Çiğli gibi ilçeler ele alınmalı. İzmir'in gelişiminde de bu dört ilçenin geleceği belirleyici olacak. Reçete belli; kentsel dönüşüm" dedi.


Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Karabağlar, Buca, Bayraklı ve Çiğli'nin kentsel dönüşüm kapsamında yeniden yapılanması gerektiğini belirterek, "En iyimser rakamla 220 bin konutun orta ölçekli bir depremde dahi yıkılma riski taşıdığı İzmir'de özellikle Karabağlar, Buca, Bayraklı ve Çiğli gibi ilçeler ele alınmalı. İzmir'in gelişiminde de bu dört ilçenin geleceği belirleyici olacak. Reçete belli; kentsel dönüşüm" dedi. 


Aslan, hem sözkonusu ilçelerin hem de İzmir'in topyekun kurtuluşunun kentsel dönüşüme bağlı olduğuna dikkati çekti. Aslan, kentsel dönüşümde yerel yönetimler ve meslek odalarının da ortak hareket etmeleri gerektiğini vurguladı. Aslan, "Bugün bazı açıkgöz firma sahipleri ya da müteahhitler, bu belirsizlikten yararlanarak, vatandaşın elindeki evini türlü bahanelerle yok pahasına almanın uğraşı içinde. Buna karşı dikkatli olunmalı, vatandaş mağdur edilmemelidir. Yapılacak kentsel dönüşümde de süreç şeffaf olmalı, planlama dahil tüm aşamalarda bölge halkı temsil edilmelidir. Yerinde ve borçlandırmasız dönüşümün dışında bir çözüm düşünülmemelidir. Kaldı ki zaten yasa bu tür projelere kira yardımından uygun kredi desteğine, KDV indiriminden harç muafiyetine kadar birçok da imkan sunuyor" diye konuştu.


Yeni Asır



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler