25 / 04 / 2024

Fikirtepe kentsel dönüşüm

Kentsel dönüşüm mağdurlarına müjde!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Emlak Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile kentsel dönüşüm mağduriyetleri önlenecek.

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm sorunu!

Kadıköy'ün Fikirtepe bölgesinde 2012 yılında imzaları atılan kentsel dönüşüm projeleri kapsamında yıkılan evlerin sahipleri, projelerin hala başlamamasından yakınıyor.

Fikirtepe'de inşaat sorunu devam ediyor!

Fikirtepe'de rant odaklı kentsel dönüşüm yapılıyor. İnşaatların bir kısmı bitti bir kısmı hiç başlamadı. İşte Fikirtepe'deki dönüşüm serüveninde son durum...

Fikirtepe'nin dönüşüm süreci 3 yılda tamamlanacak!

Fikirtepe’de kentsel dönüşüm süreci Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın çözüm ortağı olmasıyla hızlandı.g elecek 2-3 yıl içinde bölgedeki dönüşüm sürecinin tamamlanması bekleniyor...

Fikirtepe'de direksiyon başına özel sektör mi geçecek?

Dönüşümün pilot bölgesi Fikirtepe’de bakanlıktan sonra direksiyona özel sektör geçmeye hazırlanıyor. Teknik Yapı Başkanı Durbakayım, “Sorunlu projeleri bakanlık devraldı. Bölgedeki sorunlu adalara biz de talibiz” dedi.

Fikirtepe'de kira yardımı kesildi!

KADIKÖY’e bağlı Fikirtepe bölgesinde yaklaşık 5 yıl önce başlayan kentsel dönüşüm sürüyor. Plan değişiklikleri ve vatandaşla müteahhit arasındaki anlaşmazlıklar bölgede dönüşüm sürecinin uzamasına neden oldu.

Fikirtepe kentsel dönüşümünde hız kazandı!

5 yıl önce başlayan Fikirtepe'de kentseldönüşüm sürecinde taşların teker teker toplandığını ve sorunların çözüldüğünü belirten Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, "Bölgede ilk yıllarda kaos yaşandı. Şimdi yapılan yönetmelik değişikliği ile süreç hızlanıyor" dedi.

Fikirtepe'de altyapı önem kazandı!

Fikirtepe’de yıl sonuna doğru bazı adalarda teslime yaklaşılması nedeniyle altyapı önem kazandı. Dönüşüm bittiğinde Fikirtepe’de Prestij Caddesi, park ve meydanlar öne çıkacak.

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı!

Kadıköy Fikirtepe'de devam eden, Türkiye'nin ilk büyük ve planlı kentsel dönüşüm projesinde ruhsat alabilen projelerde inşaat seviyesi yüzde 40'a yaklaştı.

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm plan notları belirsizliğe girdi!

Birinci İdare mahkemesi tarafından Fikirtepe Plan Notları hakkında şok karar.. Danıştaya 30 günlük itiraz süresi olmak üzere Fikirtepe Plan Notları İptal edildi.

Fikirtepe’nin değeri Bağdat’ı geçecek!

Kentsel dönüşümün simgesi olan Fikirtepe’de metrekare fiyatının 7 bin ve üzerinde olduğunu söyleyen Nuhoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu “Projeler bittiğinde burası Bağdat Caddesi’nden daha değerli olacak” dedi.

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm için platform kuruldu!

Fikirtepe'de proje geliştiren müteahhitler, bölgede dönüşümün hızlanması için platform kurdu. 10 firmanın katıldığı platformun başkanlığını ise Emay İnşaat'ın CEO'su Özkan Eker üstlendi.

Ankara'da Fikirtepe için önemli toplantı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Fikirtepe’de ruhsat almış veya yakın zamanda alacak firmalarla, Ankara’da önemli bir toplantı yaptı. Toplantıda, Danıştay 6. Dairesi’nin Fikirtepe’de kentsel dönüşümü iptal etmesi halinde Bakanlığın B Planı’nın hazır olduğu dile getirilirken, Fikirtepe’de inşaatların Haziran-Temmuz aylarında başlayacağı ve bölgenin dev bir şantiye alanına dönüşeceği mesajı da verildi. İşte o önemli toplantıdan notlar…

İşte Fikirtepe'de son durum!

Fikirtepe Haber Fi-KENTDER' in yaptığı saha çalışması ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan alınan bilgiler ortalamasında Fikirtepe'de son durum raporunu yayınladı.

Fikirtepe, sorunlarını Ankara'da anlatacak!

Mahalleler Birliği, kendini dönüşüm ve güvencesizlik karşısında haklarını korumak ve kazanmak için bir araya gelen mahallelerin dayanışma – haberleşme ağı olarak tanımlıyor. Mahalleler Birliği, 8 Mart pazar günü tüm siyasi parti liderleri ve önemli bürokratlarla görüşüp sorunlarını anlatmak üzere Ankara’ya gidecek.

Ömer Faruk Barata'dan kentsel dönüşüm sürecini hızlandırma çağrısı!

VARTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Barata, 4 yıldır devam eden sürecin hızlandırılması gerektiğini kaydederek, “Daha cesur adımlar atılmalı” dedi.

Fikirtepe'de ruhsat sayısı 7'ye çıkıyor!

Fikirtepe kentsel dönüşüm sürecinde kafaları karıştıran sorular hala devam ediyor. Fi-KENTDER'e müsteşarlık tarafından yapılan açıklamaya göre Fikirtepe'de 6 olan ruhsat sayısı 7'ye çıkıyor.

Fikirtepe'de firmaların anlaşma yaptıkları adalarda son durum ne?

Sunja - Tita , Anka , Maritaş, Başaran , Emay Kent Plus Hakkında son durum analizleri bu firmaların anlaşma yaptıkları adalarda son durum ve yeni gelişmeler neler?

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm sancısı sürüyor!

Fikirtepe'de bakanlığın şaşkınlığı ve içine düştüğü zor durum işlerin ilerlemesinde nasıl bir zorluk olduğunu gözler önüne seriyor. Bakanlığın, İki hafta önce kamulaştırmadan vazgeçtik , 2/3 çoğunluk satış yöntemine geçiş yapıyoruz derken bir hafta ara ile kamulaştırma yaptıklarını ilan ettiler. Ancak daha sonraki hafta Fİ-kentder '' Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Derneği' ne yaptıkları bir sonraki açıklamada da 2/3 çoğunluğa satıştan vazgeçtiklerini ama kamulaştırma yöntemine devam edeceklerini söylemişlerdi.

Fi-KENTDER Ankara görüşmesine hazır!

Fi-KENTDER ''Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği '' Bu hafta içinde Çevre ve Şehircilik Bakan Müsteşarı Mustafa Öztürk Bey ile ilerleyen günlerde Ankara'da Makamında bir görüşme gerçekleştirecektir. Dernek olarak belirlenen sıkıntıların anlatılması ve vatandaşların talep ve beklentilerinin bir rapor halinde yazılı ve sözlü olarak iletilmesi beklenen bu görüşme trafiği ile ilgili dernekten kamuoyuna bir açıklama yapıldı.

Fİ-KENTDER Ankara ile görüşecek!

Fi-KENTDER ''Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği '' Bu hafta içinde Çevre ve Şehircilik Bakan Müsteşarı Mustafa Öztürk Bey ile ilerleyen günlerde Ankara'da Makamında bir görüşme gerçekleştirecek. Dernek olarak belirlenen sıkıntıların anlatılması ve vatandaşların talep ve beklentilerinin bir rapor halinde yazılı ve sözlü olarak iletilmesi beklenen bu görüşme trafiği ile ilgili dernekten kamuoyuna bir açıklama yapıldı.

Concord İstanbul güncel fiyat listesi!

Concord İstanbul güncel fiyat listesi haberimizin içerisinde yer alıyor. Teknik Yap tarafından hayat geçirilen projede daire tipleri 1+0, 1+1, 2+1 ve 3+1 olarak dizayn edildi.

Fikirtepe'deki son kale yıkıldı!

İstanbul Fikirtepe'deki bina dün yıkıldı. Kentsel dönüşüm projesi kapsamında inşaat şirketi ile 3 yıldır anlaşma sağlamayan hak sahibi Alaaddin Demirel geçtiğimiz günlerde ikna olmuştu.

Fikirtepe'de "Yalnız Ev" dün yıkıldı!

İstanbul Fikirtepe'de, inşaat şirketi VARTAŞ ile sahibi anlaşamadığı için dokunulamayan "Yalnız Ev" dün yıkıldı. 30 dönüm arsa ortasındaki görüntüsüyle kamuoyunda ilgi uyandıran "Yalnız ev" kentsel dönüşümün simgesi olmuştu.

Fikirtepe kentsel dönüşümde 1 metrekareye 1 daire mi veriliyor?!

Fikirtepe’de inşaat firmaları çıkmaza girdi. Firmalar kentsel dönüşüm sürecinde 1 metrekarelik arsaya sahip olanların bile daire talep ettiğini belirtti ve destek talep etti.

Fikirtepe'de konut üreticileri çalışmalarını hızlandırdı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 15 gün içinde anlaşma sağlanmazsa kamulaştırma yapılacağı açıklamasının ardından markalı konut üreticileri Fikirtepe'de çalışmalarını hızlandırdı. Uğur Dumankaya, 900 milyon liralık yeni projeye hazırlandıklarını söyledi.

Fikirtepe alışveriş caddeleri ile dünya markalarını ağırlayacak!

Selimoğlu Group Yönetim Kurulu Üyesi Hızır Selimoğlu ve Pana Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Ufuk, Yeni Fikirtepe’nin gelecekteki konumuna değindi. Fikirtepe alışveriş caddeleri ile dünya markalarını ağırlayacak.

Hızır Selimoğlu, Fikirtepe'de ruhsat sürecinde son aşamaya geldiklerini belirtti!

Selimoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Hızır Selimoğlu, "Bu proje ile çok büyük bir deneyim kazandık. Her aşaması tüm ayrıntılarıyla planlanan dönüşümün ruhsat aşaması da hızla ilerliyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteğiyle Fikirtepe çözüme kavuştu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteğiyle kentsel dönüşümde mutlu sona yaklaşıldı. Konu ile ilgili olarak konuşan Nuhoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu, 'Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi’nde hiç bir sorun kalmadı' dedi.

Fikirtepe kentsel dönüşüme daha umutlu bakıyor!

FİDEM tarafından organize edilen gecede Fikirtepeliler ile biraraya gelen VARTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Barata, ANKA Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Şaadet Temel, Gülsa İnşaat, Platin Group ve Maritaş İnşaat yöneticileri keyifli dakikalar geçirdi.