24 / 04 / 2024

Ankara'da Fikirtepe için önemli toplantı!

 Ankara'da Fikirtepe için önemli toplantı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Fikirtepe’de ruhsat almış veya yakın zamanda alacak firmalarla, Ankara’da önemli bir toplantı yaptı. Toplantıda, Danıştay 6. Dairesi’nin Fikirtepe’de kentsel dönüşümü iptal etmesi halinde Bakanlığın B Planı’nın hazır olduğu dile getirilirken, Fikirtepe’de inşaatların Haziran-Temmuz aylarında başlayacağı ve bölgenin dev bir şantiye alanına dönüşeceği mesajı da verildi. İşte o önemli toplantıdan notlar…


Ankara'da Fikirtepe için önemli toplantı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Fikirtepe'de ruhsat almış veya almaya yakın firmalarla, Ankara'da önemli bir toplantı gerçekleştirdi.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Fikirtepe'de ruhsat almış veya almaya yakın firmalarla Ankara'da önemli bir toplantı gerçekleştirdi. Bu toplantıda Fikirtepe ve kentsel dönüşüm konulu kamu spotu çalışmalarının yanı sıra Fikirtepe'nin geleceği konuşuldu.


Fikirtepe'nin çömzümüyle ilgili güçlü bir irade var!


Fikirtepe'deki son gelişmelerin değerlendirildiği toplantıda Bakanlık yetkilileri tarafından önemli ve çarpıcı açıklamalarda bulunuldu. Fikirtepe'nin kentsel dönüşümde kritik ve önemli bir mihenk olduğunun altını çizen yetkililer " fikirtepe öyle veya böyle çözülerek bitirilecek " şeklinde konuştular. Fikirtepe'nin çömzümüyle ilgili güçlü bir irade gösterildiğinin ve gösterileceğinin ifade edildiği toplantıda " Fikirtepe'nin çözüme kavuşacağından ve burada yaşayan insanların yeni evlerine kavuşacağından kimsenin şuphesi olmasın" açıklamasında bulundular.


Endişe veya umutsuzluğa kapılmayın!


Ana yasa mahkemesinin iptal ettiği madde ve açılan davalara da değinen yetkililer; özellikle Anayasa mahkemesi tarafından iptal edilen madde ve danıştaya açılan davalarla ilgili B planlarının hazır olduğunu bildiren yetkililer, iptal olan maddeler yerine yeni kanun maddeleri ve tüzüklerin hazır olduğunu ifade ettiler. İptal edilen veya edilecek her kanun maddesinin yerine, yenisini yapacaklarını bildiren Bakanlık yetkilileri kimsenin endişeye veya umutsuzluğa kapılmamasını istediler. 


Kamulaştırma hızlanarak devam edecek!


Kamulaştırmaların da hızlanarak devam edeceğini dile getiren yetkililer, bir ay içerisinde Fikirtepe'deki çalışmalardaki hızın herkesce görüleceğini bildirdiler. Sürecin sulandırılmasına veya geri çevrilmesine müsade edilmeyeceğini bildirirken, " Artık Fikirtepe'de şantiye görmek istiyoruz." talebi ve beklentisi dile getirildi.


Can suyu etkisi yaratacak!


Fikirtepe ve kentsel dönüşüm için önemli bir gelişme olarak görülen toplantı ve sonuçları, Fikirtepe ve Fikirtepeliler için büyük önem arzediyor. Uzun zamandır beklenen dönüşümün bir türlü gerçekleşmemesi ve şaibelerin tartışıldığı şu günlerde böyle bir toplantının yapılarak, bu açıklamanın yapılması zamanlama anlamında da son derece önemli. Bir çok kişi ve çevrece, gerek kamulaştırma gerekse Fikirtepe'ye ilişkin olumsuz ve yıkıcı propagandalar yoğun olarak sürdürülürken, yapılan açıklamalar can suyu etkisi yaratacağa benziyor.


Haziran ve  Temmuz ayları, hem firmalar hem de Fikirtepeliler tarafından, boşaltma ve inşaat startları için hedef olarak konuşulurken, bu sürenin yakalanması Bakanlıkça da hedef olarak belirlendiği değerlendirmesi yapılıyor. Bu ayların önemli ve kritik bir eşik olduğu da kulislerde konuşulan başka bir konu. Bu nedenle yaz aylarında Fikirtepe'nin şantiye haline gelmesi için herkesin var gücüyle çalışacağı beklenebilir.



Fikirtepe Gündem