26 / 04 / 2024

Fikirtepe'de konut üreticileri çalışmalarını hızlandırdı!

Fikirtepe'de konut üreticileri çalışmalarını hızlandırdı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 15 gün içinde anlaşma sağlanmazsa kamulaştırma yapılacağı açıklamasının ardından markalı konut üreticileri Fikirtepe'de çalışmalarını hızlandırdı. Uğur Dumankaya, 900 milyon liralık yeni projeye hazırlandıklarını söyledi.



Bakanlığın Fikirtepe'de inşaat firmaları ve mülk sahipleri arasındaki anlaşmazlıkların bitmesi için aldığı 'acele kamulaştırma' kararı, bölgedeki toplam sahipliğin yüzde 10'unu ilgilendiriyor. 


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 15 gün içinde anlaşma sağlanmazsa kamulaştırma yapılacağı açıklamasının ardından markalı konut üreticileri Fikirtepe'de çalışmalarını hızlandırdı. Uğur Dumankaya, 900 milyon liralık yeni projeye hazırlandıklarını söyledi.  İstanbul  'un en gözde ve de Kurulu Başkanı Uğur sorunlu kentsel dönüşüm Dumankaya, burada bin 700 bölgesi olarak bilinen Kadıköv dairelik proje geliştirmek in ağustos ayında yıkımlara aşlayacaklarınıanlattı. 



İBRE OLUMLUYA DÖNDÜ


 stanbul'un en gözde ve de sorunlu kentsel dönüşüm bölgesi olarak bilinen Kadıköy Fikirtepe'de geçen hafta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın "Hak sahipleri 15 gün içerisinde anlaşma sağlanmazsa kamulaştırma yapılacak" kararı alması, markalı konut üreticilerini bölgeye çekti. Daha önce Fikirtepe'de ruhsat alıp Concord istanbul projesini satışa çıkaran Teknik Yapı'nın ardından birçok firma ruhsat almak için uğraşırken, bir başka önemli konut geliştiricisi olan Dumankaya İnşaat bölgede 900 milyon liralık proje geliştirmek için kolları sıvadı. 25 dönüm büyüklüğünde iki parsel üzerinde yıkımlara başlayacaklarım söyleyen Dumankaya İnşaat Yönetim Fikirtepe bölgesinin şimdiye kadar olumsuzluklarla gündeme geldiğini vurgulayan Dumankaya, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 'kamulaştırma' kararı sonrasında ibrenin hem yatırımcı hem de ev sahipleri için olumluya döndüğüne dikkat çekti. Dumankaya, "Fikirtepe için herhangi bir sorunun kalmadığını öngörüp iki adada yatırım kararı aldık" dedi. 


Öte yandan şimdiye kadar geçen süre içerisinde kentsel dönüşüm sürecinin sancılı olarak devam ettiği Fikirtepe'de yeni bir girişimci tipi ortaya çıktı. Daha önceleri enerji sektöründe 'çantacı' olarak bilinen fırsatçıları andıran yeni girişim tipinde, bilinen konut üreticilerinin dışındaki oluşumlar kurdukları küçük şirketlerle vatandaşı ikna yoluna gidiyor. Kentsel dönüşümde başta kira yardımı olmak üzere maliyetler çok yüksek olduğu ve bu küçük şirketlerin bunları karşılamaya ü yetmediği için vatandaşlardan 'olur' alındığı anda ı şirketler bir kenara çekiliyor. 


Habertürk





Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri