28 / 03 / 2024

Fikirtepe'de altyapı önem kazandı!

Fikirtepe'de altyapı önem kazandı!

Fikirtepe’de yıl sonuna doğru bazı adalarda teslime yaklaşılması nedeniyle altyapı önem kazandı. Dönüşüm bittiğinde Fikirtepe’de Prestij Caddesi, park ve meydanlar öne çıkacak.


İstanbul’un kentsel dönüşüm bölgelerinden Fikirtepe’de 27 Ekim’de yayımlanan yeni kentsel dönüşüm yönetmeliği sayesinde çalışmalar hızlanırken, projelerin tamamlandığı bazı adalarda yıl sonuna doğru teslimler başlıyor. Tamamlandığında 160 bin kişinin yaşayacağı, 35 bin konut ve 2 bin 500 ticari alanın yer alacağı Fikirtepe’de teslimlerin yaklaşmasıyla altyapı büyük önem kazandı.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) yürüttüğü altyapı çalışmaları için ihaleye çıkıldı, yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı. Yol genişletme, elektrik, su, kanalizasyon gibi altyapı çalışmaları teslime yaklaşan adaların çevresinde başlarken, kademe kademe tüm Fikirtepe’ye yayılacak. Şu anda yüzde 100 anlaşma sağlanamadığı için yıkımların yapılmadığı bölgelerin de yeni yönetmeliğin getirdiği şartlar sayesinde dönüşüme katılmasıyla altyapı çalışmaları bu alanlara doğru kayacak. Fikirtepe’de altyapı tamamlanıp, terk alanlarına sosyal donatılar hazırlandığında parklar, meydanlar ve Prestij Caddesi ortaya çıkacak.


Yol genişletme başlıyor

Fikirtepe Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu, bölgede altyapı çalışmalarının başladığını belirterek, zamanlamanın doğru olduğunu, herhangi bir gecikme ya da sorunun yaşanmayacağını söyledi. Fikirtepe Platformu Genel Müdürü İrfan Şükrü Yağcı da çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi: “Çalışmalar önce teslime yaklaşan, altyapı ihtiyacı olan yerlerden başlayacak, kademe kademe diğer adalara yayılarak devam edecek. Şu anda Teknik Yapı’nın adalarının çevresinden Baysaş ve Nuhoğlu’nu da kapsayarak Yumurtacı Abdi Bey Caddesi’ne bağlanan, oradan da Göztepe Kavşağı’na doğru ilerleyen bölgede altyapı başladı.”


2.5 ayda bitecek

Platformun üyelerinden Sinanlı Yapı’nın Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Sinanlı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İBB’nin projenin üzerinde önemle durduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: “Geçtiğimiz günlerde hem Bakanlık ve belediye yetkilileri hem de müteahhit firma alanda inceleme yaptı. Yol genişletme çalışmaları için çekme mesafelerini ölçtüler. Şantiye güvenlik duvarları yola inen firmalara, alanı boşaltmalarını söylediler.”


Baysaş İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Şemsettin Aydın, projelerindeki ilk etabı yıl sonunda teslim edeceklerini kaydederek, burada altyapı işlerinin 2.5 ay içinde tamamlanacağını söyledi.

Teknik Yapı Başkanı Nazmi Durbakayım, Concord İstanbul projelerinin bulunduğu yerde terk alanlarını bıraktıklarını ve şantiyeyi boşalttıklarını ifade ederek, “Bizim aksta Nuhoğlu, Baysaş da projelerini bitiriyor. Fikirtepe’nin biten ilk aksı burası olacak” dedi. Bu aksın dışında Pana Yapı da teslime hazır. Şirket yetkilileri, kendi adalarında altyapının olduğunu belirtiyor.


La Rambla Fikirtepe’de yeniden hayat bulacak

FİKİRTEPE’de projelerin terk alanlarından yeşil alan ve yeşil yollar oluşturuluyor. Masterplana göre, bölgede Barselona’daki La Rambla’dan esinlenerek oluşturulan 900 metre uzunluğunda yeşil alan bulunacak. Burası Park Bulvarı olarak anılacak. Fikirtepe’de en önem verilen yerlerden birisi de Prestij Caddesi olacak. Cadde, Fikirtepe’nin merkezinde yer alacak ve 1 km uzunluğa sahip olacak. Caddede alışveriş alanlarından yeme içmeye kadar birçok ünlü ve lüks marka yer alacak. Prestij Caddesi’nin Bağdat Caddesi’ne rakip olması hedefleniyor. Mandıra ve Hızırbey Caddeleri’nde de Prestij Caddesi’ne benzer öğeler yer alacak.


48 park, 3 meydan var

FİKİRTEPE’NİN onaylı masterplanına göre, bölgede 35 bin konut, 2 bin 500 ticari alanın yanı sıra sosyal alanlara geniş yer ayrıldı. Fikirtepe’de farklı boyutlarda toplam 48 park ve 3 meydanın yer alması planlanıyor. Bölgede kültürel aktiviteler için de 9 alan tahsis edildi. Projelere ait 50 spor salonu, 20 tenis kortu ve basket sahasına ek olarak 3 adet büyük spor tesisi yapılacak. 13 dini tesis, 6 sağlık tesisi, 2 belediye hizmet alanı bulunacak. 6 kreşin yanı sıra 5 ilkokul, 6 ortaokul ve 4 lise ile toplam 15 okulda eğitim hayatı sürecek. 35 bin araçlık otopark olacak.  


Vatan 



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler