25 / 04 / 2024

Fikirtepe kentsel dönüşümünde hız kazandı!

Fikirtepe kentsel dönüşümünde hız kazandı!

5 yıl önce başlayan Fikirtepe'de kentseldönüşüm sürecinde taşların teker teker toplandığını ve sorunların çözüldüğünü belirten Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, "Bölgede ilk yıllarda kaos yaşandı. Şimdi yapılan yönetmelik değişikliği ile süreç hızlanıyor" dedi.


Kentsel dönüşümün pilot bölgesi Fikirtepe'de başlatılan çalışmalarda son viraja girildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın sorunlu adalara müdalahesiyle birlikte sorunlar da çözüme kavuşmaya başladı. 5 yıl önce başlayan dönüşüm sürecinde taşların teker teker toplandığını ve sorunların çözüldüğünü belirten Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, "Bölgede ilk yıllarda kaos yaşandı. Şimdi yapılan yönetmelik değişikliği ile süreç hızlanıyor. Bakanlık da İller Bankası ve Kiptaş aracılığı ile sürece dahil olup sorunlu adalara müdahale ediyor. Fikirtepe yoruldu, yoğruldu ve şimdi çözüm aşamasında. Neşter vuruldu, ameliyat başladı" dedi.


PRESTİJ CADDESİ YAPILIYOR

Fikirtepe'de yapılacak 'Prestij' caddesinin tamamlanmasıyla birlikte Bağdat Caddesi'nin önüne geçeceğini anlatan Durbakayım, "Ataşehir'de Finans Merkezi kuruluyor, Bağdat Caddesi'nde dünyaca ünlü markalar var ama Fikirtepe'de projeler tamamlanınca bölgedeki diğer semtlerin pabucu dama atılacak. Fikirtepe'de Barselona'daki turistik cadde 'La Rambla'dan esinlenilerek bir cadde oluşturuluyor" dedi.


ZORLU SINAVI GEÇTİK

Sektörün son 1 yılda tarihi bir sınav verdiğini belirten Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, "Son 10 yıldaki en yoğun engeller, bir yıl içinde oluştu. Tüm bunlara rağmen sektörümüz bu zorlu sınavlardan başarıyla geçti" diye konuştu. Darbe girişimi sonrası başlatılan kampanya atağıyla alıcıya uygun ödeme koşulları sunulduğunu hatırlatan Durbakayım, "2016'nın son çeyreğinde konut almak için çok uygun bir ortama girdik. Şimdi hem ev sahibi olmak hem de eve yatırım yapmak için doğru zaman. Üstelik konut dolar, borsa, altın gibi diğer yatırım araçlarına göre daha kârlı" dedi.


2017'DE 3.500 KONUT YAPACAK

Durbakayım, 2017'nin ilk 6 ayında 4 projede 3 bin 500 konut inşa edeceklerini belirterek, şöyle devam etti: "Konut üretmeye 'up' markası ile başlamıştık. Şimdi o markamıza dönüş yapıyoruz. Fikirtepe'de bin 170 konut inşa ediyoruz. Şimdi de 650 konutluk 'Uplife Kadıköy' projesine hazırlanıyoruz. Kartal'da 1.000 konutluk dönüşüm projesi yapacağız. Maltepe'de ofis ve konutlardan oluşan 2 blok planlıyoruz. Bir de 4 yıldır ilgilendiğimiz Etiler'deki Uçaksavar sitesinin dönüşümü var. Onda da yaklaşık 1000 konut olacak."


Sabah / Seda Tabak