08 / 05 / 2024

Fi-KENTDER Ankara görüşmesine hazır!

 Fi-KENTDER Ankara görüşmesine hazır!

Fi-KENTDER ''Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği '' Bu hafta içinde Çevre ve Şehircilik Bakan Müsteşarı Mustafa Öztürk Bey ile ilerleyen günlerde Ankara'da Makamında bir görüşme gerçekleştirecektir. Dernek olarak belirlenen sıkıntıların anlatılması ve vatandaşların talep ve beklentilerinin bir rapor halinde yazılı ve sözlü olarak iletilmesi beklenen bu görüşme trafiği ile ilgili dernekten kamuoyuna bir açıklama yapıldı.



 Fi-KENTDER ''Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği '' Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul Müdürlüğü nezdinde yaptığı girişimler akabinde bu hafta içerisinde Bakanlık müsteşarı ve Siyasi partiler nezdinde girişimlerde bulunarak mevcuttaki sorunların adil ve sağlam bir şekilde çözüme kavuşturulması için gerekli çalışmaları yaparak bakanlığa sunacağı yazılı tüm dökümanlarını hazırlamış bulunmakta ...



İlerleyen günlerde vatandaşlardan bu güne kadar gelmiş ve güncel tüm problemleri , sıkıntıları raporlaştıran Fi-KENTDER önümüzdeki günlerde Ankara'da yoğun bir görüşme trafiğine hazırlanıyor. Bunula ilgili tüm randevuları hazır olan Dernek yönetimi kendilerinin her türlü hazırlığı yapmış olmalarına ve sıkıtıları çözüm yolları ile beraber önereceklerini ama her şeye rağmen kendilerinin ılaşamadığı veya vatandaşlardan kendilerine iletilmek istenen her hangi bir problem, sorun ve/veya evrak varsa salı ve en geç çarşambaya kadar kendilerine iletmelerini ve sıkıntılarını anlatmak üzere dernek yönetimine ulaşmaları gerektiğinin duyurusunu yaptılar.


Dernek Ankara'da görüşeceği üst makam yetkililer ile yapacağı görüşmeyi bir heyet olarak yapacak. Fi-KENTDER Çevre ve Şehircilik Bakanlığı nezdinde yapacağı görüşmeler için tüm hazırlığını yapmış bulunmakta. 


Görüşme ile ilgili birçok vatandaştan sıkıntıları anlatan dilekçeler ve belgelerin haricinde Türkiyenin değişik bölgelerinden kentsel dönüşüm uygulamaları yapılan ancak sıkıntı yaşanılan başta Limontepe olmak üzere değişik illerden de görüşmede dile getirilmek üzere talepler belge ve bilgiler ulaştırılmış bulunmaktadır.


Fi-KENTDER Bakanlık Randevusuna Hazır ..


Fikirtepe Haber'e özel bir açıklama yapan Fi-KENDER Başkanı Yasin Bektaş, yaptığı açıklamada mevcut sorunların tüm kentsel dönüşüm alanlarında yaşanılan ortak sorunlar olduğunu ve önerdikleri çözüm önerilerinin de her kesin derdine büyük ölçüde dermen olacak öneriler olduğunu belirterek, devletin vatandaşın haklı taleplerini daha ne kadar görmezden geleceğini sorarak sözlerin bitirdi. 



Fikirtepe Haber