18 / 04 / 2024

TOKİ yüzde 20 indirim kampanyası yarın başlıyor!

 TOKİ yüzde 20 indirim kampanyası yarın başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) borcunu erken ödeyip tapusuna hemen sahip olmak isteyenlerle ilgili olarak yaptığı indirim kampanyası başvuruları yarın başlıyor...


Yatırımlarını hızla sürdüren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) borcunu erken ödeyip tapusuna hemen sahip olmak isteyen konut ve iş yeri alıcılarına yönelik her sene yapılan indirim kampanyasının ikincisini yarın başlatıyor.


TOKİ, borcunu erken kapatmak isteyen konut ve iş yeri alıcılarına yönelik, geri ödemeleri devam eden gayrimenkuller için başlattığı indirim kampanyasının gelen yoğun talepler nedeniyle bu yıl ikincisini başlatıyor.


TOKİ tarafından başlatılan yeni kampanya kapsamında borcunu peşin ödeyip tapusuna hemen sahip olmak isteyen alıcılar için yüzde 20 indirim sağlanıyor. Kampanyadan faydalanmak isteyen vatandaşlar yarından itibaren bankaya başvurabilecek. Bütün borç bakiyesini kapatamayacak olan vatandaşlar da indirimden yararlanacak.


Bu kapsamda, borcun tamamını kapatamayacak olanlar, borç bakiyesinin yüzde 25'inden az olmamak şartıyla gerçekleştirdikleri peşin ödeme üzerinden yüzde 20 indirim kampanyasından yararlanacak.


- Son başvuru tarihi 19 Kasım 2020

Kampanyadan faydalanmak isteyenler için son başvuru tarihi 19 Kasım 2020 olarak açıklandı. Bu tarihin ardından yapılacak olan borç kapatmalarında söz konusu indirim oranından faydalanılamayacak.


- "Taksiti 12 ay ve daha az kalan projeler kampanyadan yararlanamayacak"

İndirim kampanyası 2020 şartları kapsamında, indirim uygulaması kapsamına alınan projelerdeki konut ve iş yeri alıcılarının, başvuru tarihi itibarıyla TOKİ'ye ödemekle yükümlü oldukları aidat ve herhangi bir borcunun olmaması gerekiyor.


Yüzde 20 indirim kampanyasından, satışları 2019 yılının Haziran ayı sonuna kadar yapılan ve geri ödeme taksitleri en geç 2019 Haziran ayı sonu itibarıyla başlamış konut ve iş yerleri alıcıları yararlanabilecek. Taksit sayısı 12 ay ve daha az kalan projeler de indirim kampanyasından faydalanamıyor.


Ayrıca kampanyadan yararlanmak isteyenler, Gayrimenkul Satış Sözleşmesi'ni imzalamış oldukları aracı bankalardan konut kredisi de çekebilecek.





Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016, Satışa çıkacak projeler