19 / 04 / 2024

TOKİ yüzde 20 indirim kampanyası başladı!

 TOKİ yüzde 20 indirim kampanyası başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) borcunu erken ödeyip tapusuna hemen sahip olmak isteyen konut ve iş yeri alıcılarına yönelik olarak düzenlediği indirim kampanyasını bugün başlattı.


Yatırımlarına hızla devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından borcunu erken ödeyerek tapusunu almak isteyen konut ve iş yeri alıcılarıyla ilgili her yıl yapılan indirim kampanyasının ikincisini bugün başladı.


TOKİ, borcunu erken kapatmak isteyen konut ve iş yeri alıcılarıyla ilgili, geri ödemeleri devam eden gayrimenkuller için başlattığı indirim kampanyasının gelen yoğun talepler nedeniyle bu yıl ikincisini hayata geçiriyor.


TOKİ'nin başlattığı yeni kampanya kapsamında borcunu peşin ödeyerek tapusuna hemen sahip almak isteyenler için yüzde 20 indirim sunuyor. Kampanyadan yararlanmak isteyenler bugünden itibaren bankaya başvuruda bulunabilecek. Bütün borç bakiyesini kapatamayacak olan vatandaşlar da indirimden yararlanacak.


Bu kapsamda, borcun tamamını kapatamayacak olanlar, borç bakiyesinin yüzde 25'inden az olmamak kaydıyla, gerçekleştirdikleri peşin ödeme üzerinden yüzde 20 indirim kampanyasını kullanabilecek.


- Son başvuru tarihi 19 Kasım 2020

Kampanyadan yararlanmak isteyenler için son başvuru tarihi 19 Kasım 2020 şeklinde belirlendi. Bu tarihten sonra yapılacak olan borç kapatmalarında söz konusu indirim oranından faydalanamayacak.


- "Taksiti 12 ay ve daha az kalan projeler kampanyadan yararlanamayacak"


İndirim kampanyası 2020 şartlarına göre, indirim uygulaması kapsamına alınan projelerdeki konut ve iş yeri alıcılarının, başvuru tarihi itibarıyla TOKİ'ye ödemekle yükümlü oldukları aidat ve herhangi bir borcunun bulunmaması gerekiyor.


Yüzde 20 indirim kampanyasından, satışları 2019 Haziran sonuna kadar yapılmış ve geri ödeme taksitleri en geç 2019 Haziran ayı sonu itibarıyla başlamış konut ve iş yerleri alıcıları faydalanabilecek. Taksit sayısı 12 ay ve daha az kalan projeler de indirim kampanyasından faydalanamıyor.


Ayrıca kampanyadan faydalanmak isteyenler, Gayrimenkul Satış Sözleşmesi'ni imzalamış oldukları aracı bankalardan konut kredisi de alabiliyor.



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016, Yeni konut projeleri