26 / 04 / 2024

TOKİ 2020 yüzde 20 indirim kampanyası başladı!

TOKİ 2020 yüzde 20 indirim kampanyası başladı!

TOKİ tarafından borcunu erken ödeyerek tapusunu hemen almak isteyen konut ve işyeri alıcıları için her yıl yapılan yüzde 20 indirim kampanyası başladı.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı'nın borcunu erken kapatarak tapusunu almak isteyen konut ve iş yeri alıcılarından gelen yoğun talep sebebiyle geri ödemeleri daha bitmeyen gayrimenkuller için her bu yıl düzenlenen yüzde 20 indirim kampanyasına başvurular başladı. 

 

TOKİ, bu yıl borcunu peşin ödeyerek tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcıları için yüzde 20 oranında indirim fırsatı sağlıyor.

 

Esnek ödeme ile yüzde 20 indirim 

Yüzde 20 indirim kampanyasından bütün borç bakiyesini kapatamayacak vatandaşlar da faydalanabilecek. Borcun tamamını kapatamayacak vatandaşlar borç bakiyesinin yüzde 25’inden az olmamak şartıyla yaptıkları peşin ödemelerde yüzde 20 indirim kampanyasından yararlanabiliyor.


Son başvuru 19 Haziran

Kampanyadan faydalanmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları 06 Mayıs – 19 Haziran 2020 tarihlerinde belirtilen bankaya başvuruda bulunabilecek.

 

9 Haziran tarihinin ardından yapılacak borç kapatmalarında söz konusu indirim oranından yararlanabilecek.

 

Kampanyadan yararlanma şartları

TOKİ yüzde 20 indirim kampanyası  projelerde bulunan konut ve iş yeri alıcılarının başvuru tarihi itibarıyla TOKİ'ye ödemekle yükümlü oldukları aidat ve herhangi bir borcunun bulunmaması şartı aranıyor. Kampanyadan, geri ödeme taksiti 2018 yılı sonuna kadar başlayan konut ve işyerleri sahipleri yararlanabiliyor. Taksit sayısı 12 ay ve daha az kalan projeler indirimden yararlanamadı.

 

Kampanyadan faydalanacak isteyen konut ve iş yeri alıcılarının Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalanan aracı bankalardan konut kredisi kullanabiliyor.


 TOKİ 2020 yüzde 20 indirim kampanyası başladı!




Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016