19 / 03 / 2024

TOKİ 2021 indirim kampanyası başladı!

 TOKİ 2021 indirim kampanyası başladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, borcunu erken ödeyip tapusuna kavuşmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları için daha önce düzenlenen yüzde 20 indirim kampanyasını yeniden başlattı. Bugün başlayan kampanya 28 Mayıs'ta sona erecek.


Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), borcunu ödeyip tapusunu teslim almak isteyen konut ve iş yeri alıcıları için daha önce hayata geçirdiği indirim kampanyasını yeniden başlatıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Twitter'dan yaptığı açıklamada  TOKİ’den konut ve iş yeri satın alan ve taksit ödemeleri devam eden vatandaşlar için yüzde 20 indirim kampanyası düzenleneceğini duyurdu. Bugün başlayan indirim kampanyası 28 Mayıs tarihinde sona erecek. Bu tarihten sonra borç kapatmaları için herhangi bir indirim uygulanmayacak.


Taksit sayısı 12 ay ve daha az kalan projeler ise indirim kampanyasından  yararlanamayacak. Ayrıca bütün borcunun tamamını ödemeyecek vatandaşlar da indirimden faydalanabilecek. Kampanyaya göre; borcunun tamamını ödemeyecek vatandaşlar borç bakiyesinin yüzde 25'inden az olmamak şartıyla yaptıkları ödemelerde de yüzde 20 indirim kampanyasından kısmi yararlanabilecek


İndirim kampanyası şartları ise şu şekilde:


Kampanyadan, geri ödemede taksitleri en geç 2019 yılı sonu itibariyle başlamış olan konut ve iş yeri alıcıları faydalanabilecek olup, taksit sayısı 12 ay ve daha az kalan projeler indirim kampanyasına dahil edilmedi.


Kampanya kapsamındaki konut ve iş yeri alıcıları, Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalamış oldukları aracı bankalardan konut kredisi de kullanabilecek.


Borcunun tamamını kapatmak isteyen vatandaşlar için yüzde 20 olarak belirlendi. Borcunun tamamını kapatmayacak vatandaşlar için ise borç bakiyesinin yüzde 25'inden az olmamak koşuluyla yaptıkları ödemelerde de yüzde 20 indirim kampanyasından kısmi faydalanabilecek.


İndirim uygulaması kapsamına dahil edilen projelerdeki konut ve iş yeri alıcılarının başvuru tarihi itibarıyla TOKİ'ye ödemesi gereken aidat veya başka bir borcu olmaması gerekiyor.



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016, Satışa çıkacak projeler