19 / 03 / 2024

TOKİ indirim kampanyası için son gün!

 TOKİ indirim kampanyası için son gün!

Toplu Konut İdaresi tarafından başlatılan yüzde 20 indirim kampanyası için bugün son gün. Kampanyadan yararlanmak isteyen vatandaşların bugün içerisinde başvuru yapması gerekiyor.


Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) tapularına erken kavuşmak isteyen vatandaşlar için başlattığı yüzde 20 indirim kampanyası bugün sona eriyor. Kampanyada borcunun erken kapatmak isteyen vatandaşlara yüzde 20 indirim imkanı bulunuyor.


Söz konusu kampanyadan taksit sayısı 12 ve daha çok olan vatandaşlar faydalanabilecek. Borcunu peşin ödeyecek vatandaşlara ise 25 indirim imkanı sunuluyor.


Örnek hesaplama şu şu şekilde: TOKİ'ye 100 bin TL borcu olan bir hak sahibi kampanyaya başvurduğunda 80 bin TL ödeme yapacak. Borcunun yüzde 25'ini ödeme yaparsa 25 bin TL için 5 bin TL indirim hakkı elde edecek ve 20 bin TL ödeme yapacak.


İşte kampanyanın şartları:


Kampanyadan geri ödemede taksitleri en geç  2019 yılı sonunda başlamış konut ve iş yeri alıcıları yararlanabilecek. Taksitleri 12'den az olanlar ise bu kampanyadan yararlanamayacak. 


Kampanyadan konut ve iş yeri alanlar Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalamış oldukları banka aracılığı ile konut kredisi alabilecek. 


Borcunun hepsini kapatamayacak hak sahipleri borç bakiyesinin yüzde 25 inden az olmamak şartıyla ödeme yaparak kampanyadan yararlanabilecek.




Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016