28 / 03 / 2024

2020 TOKİ yüzde 20 indirim kampanyası yarın başlıyor!

2020 TOKİ yüzde 20 indirim kampanyası yarın başlıyor!

TOKİ tarafından, borcunu peşin ödeyip tapusunu erken almak isteyen iş yeri ve ev sahipleri için yüzde 20 oranında indirim uygulanıyor. Konut ve iş yeri alıcılarıyla ilgili bu yılki indirim kampanyasının başvuruları yarın başlıyor.


Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) borcunu peşin ödeyerek tapusunu erkenden almak isteyen konut ve iş yeri alıcıları için yüzde 20 oranında indirim imkanı sağlıyor. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; yüzde 20 indirim kampanyasından, bütün borçlarını ödeyerek vatandaşlar da faydalanabiliyor. Borcun tamamını kapatamayan vatandaşlar, borç bakiyesinin yüzde 25'inden az olmamak için yaptıkları peşin ödemelerde yüzde 20 indirim fırsatından faydalanacak.

Kampanyadan faydalanabilecek konut ve iş yeri alıcıları, 6 Mayıs-19 Haziran tarihlerinde ilgili bankaya başvuruda bulunabilecek. Belirtilen tarih sonrasında yapılacak borç kapatmalarında avantajı kullanabilecek.

KAMPANYADAN YARARLANMA ŞARTLARI

Yüzde 20 indirimden yararlanabilecek konut ve iş yeri alıcılarının, başvuru tarihinden bu yana TOKİ'ye ödemekle yükümlü oldukları aidat ve herhangi bir borçlarının bulunmaması şartı gerekiyor.

Kampanya kapsamından geri ödeme taksidi 2018'in sonuna kadar başlayan konut ve iş yerlerinin sahipleri yararlanabilecek. İndirim kampanyasına taksit sayısı 12 ay ve daha az kalan projeler için geçerli olmayacak.

Kampanyadan faydalanabilecek konut ve iş yeri alıcıları, Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzaladıkları aracı bankalardan konut kredisinden yararlanabilecek. 



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016