04 / 05 / 2024

Site yöneticisi maaşı!

Site yöneticisi maaşı!

Apartman ve konut sitelerinde sekizden fazla bölüm bulunuyorsa o yapıda yönetici olması gerekiyor.Peki site yöneticisine maaş ödeniyor mu?Site yöneticisinin maaşı ne kadar?İşte site yöneticisi maaşı..


Site yöneticisi maaşı!

Site yöneticisi, bloktaki kat maliklerinin; blok niteliğinde olmayan yapıların ortak yer ve tesisleri için yönetici ve denetçi, bu yapılardaki kat maliklerinin sayı ve arsa payı bakımından çoğunluğu tarafından seçiliyor. 

Toplu yapı kapsamındaki bütün ortak yapı, yer ve tesisler için site yöneticisi, toplu yapı temsilciler kuruluna katılan yönetici ve temsilcilerin, yönettikleri ve temsil ettikleri bağımsız bölüm sayısının salt çoğunluğunun oyu ile atanıyor.

Kat maliklerinin ortak kullanım ve yararlanmasına tahsis edilmiş ortak yer ve tesislere ilişkin ortak giderler, o yapılardaki kat malikleri tarafından karşılanıyor.

Bütün bağımsız bölümlerin ortak kullanım ve yararlanmasına tahsis edilmiş tesis ve yerlere ilişkin ortak giderler ise bütün kat malikleri tarafından karşılanıyor. 

Site yöneticisi maaşı ne kadar?

Kat malikleri kurulu, kat malikleri arasından atanmış yöneticinin normal yönetim giderlerine katılıp katılmayacağı, katılacaksa, ne oranda katılacağını kararlaştırıyor. Bu yolda, bir karar alınmamış ise, yönetici yönetim süresince kendisine düşen normal yönetim giderlerinin yarısına katılmıyor. 

Yöneticilerin yaptığı yönetim hizmeti karşılığında kat mülkiyeti kanununa göre kat maliklerinden maaş alma hakları bulunuyor.

Apartman yöneticisinin alacağı tutar kat mülkiyetleri yasasında belirlenmediği için, kat maliklerinin ortak bir noktada anlaşıp,site yöneticisi maaşını belirlemeleri gerekiyor


Site yöneticisi nasıl istifa eder?



Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com