27 / 04 / 2024

Site yöneticileri maaş alır mı?

Site yöneticileri maaş alır mı?

Site yöneticisi, kat malikleri genel kurul toplantısında seçiliyor ve yöneticinin yükümlülüğünde olan görevlerin yerine getirilip getirilmediği denetçiler tarafından kontrol ediliyor.Peki site yöneticileri maaş alır mı?


Site yöneticileri maaş alır mı?

Site yöneticisi kat maliklerinden seçilebileceği gibi dışarıdan birisi de aday olabiliyor.Yada yöneticiliği bir firmaya  verilebiliyor.Seçilen kişiye yönetici,toplanan kurula da yönetim kurulu deniyor.


Kat Mülkiyeti Kanununa göre yapının sekiz veya daha fazla bağımsız bölümü varsa, yönetici atanması mecburi tutuluyor. Anataşınmazın bütün bölümleri bir kişinin mülkiyetinde ise, malik kanunen yönetici durumunda oluyor.


Kat Mülkiyeti Kanununa göre yöneticinin bazı görevleri bulunuyor. Site yöneticilerinin bazı görevleri şu şekilde:


-Anagayrimenkulün gayesine uygun olarak kullanılması, korunması, bakımı ve onarımı için gereken tedbirlerin alınması;

-Anagayrimenkulün sigorta ettirilmesi,

-Anagayrimenkulün genel yönetim işleriyle korunma, onarım, temizlik gibi bakım işleri ve asansör ve kalorifer, sıcak ve soğuk hava işletmesi ve sigorta için yönetim planında gösterilen zamanda, eğer böyle bir zaman gösterilmemişse, her takvim yılının ilk ayı içinde, kat maliklerinden avans olarak münasip miktarda paranın toplanması ve bu avansın harcanıp bitmesi halinde, geri kalan işler için tekrar avans toplanması,

-Anagayrimenkulün yönetimiyle ilgili diğer bütün ödemelerin kabulü, yönetim dolayısiyle doğan borçların ödenmesi ve kat malikleri tarafından ayrıca yetkili kılınmışsa, bağımsız bölümlere ait kiraların toplanması gibi görevleri bulunuyor.Peki site yöneticileri maaş alır mı?


Kat Mülkiyeti Kanununa göre yöneticilerin yaptığı yönetim hizmeti karşılığında kat maliklerinden ücret alabiliyor.Fakat, site yöneticisinin alacağı miktar yasada belirlenmediği için, kat maliklerinin ortak bir noktada anlaşıp, belirlemeleri gerekiyor

Kiracı site yöneticisi olur mu?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com