28 / 04 / 2024

Site yöneticisini kim seçer?

Site yöneticisini kim seçer?

Site yöneticisi kimlerin olabileceği, nasıl seçileceğine dair esaslar Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında ele alınıyor. Peki site yöneticisini kim seçer?


Site yöneticisini kim seçer?

İstenilen her yapı tarzında site yönetimi kurulacağı gibi Kat Mülkiyet Kanunu’nun 34.maddesi gereği sekiz ya da daha fazla bağımsız bölüm olan yapılarda yönetici bulundurmak mecburi oluyor.Söz konusu yönetici seçimleri  Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre yapılıyor.


Olağan haller dışında yılın belli bir ayı ve belli bir gününde site yöneticisi toplantı yapılıyor ve toplantılarda, konuşulan hususların ve alınan kararların site  yönetim defterine kaydedilmesi ve apartman yönetimi toplantı tutanağının tutulması gerekiyor.Peki site yöneticisini kim seçer? diyorsanız işte yanıtı..


Anataşınmazın bütün bölümleri bir kişinin mülkiyetinde ise, malik kanunen yönetici durumunda oluyor. Site yöneticisi olmak için gerekli şartlar arasında kat maliklerinin, hem sayı hem arsa payı bakımından çoğunluğu olması gerekiyor.


Kat malikleri, anagayrimenkulün yönetimini kendi aralarından veya dışarıdan seçecekleri bir kimseye veya üç kişilik bir kurula verilebiliyor; bu kimseye (Yönetici), kurula da (Yönetim kurulu) adı veriliyor.


Kat malikleri apartman yönetiminde anlaşamaz ya da bir karar kapsamında yönetici seçemezler ise kat maliklerinden birinin Sulh mahkemesine başvurması halinde, mümkünse diğer kat malikleri de dinlendikten sonra gayrimenkule bir yönetici atanıyor. 

Site yöneticisi ne iş yapar?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com