04 / 05 / 2024

Site yöneticisi nasıl istifa eder?

 Site yöneticisi nasıl istifa eder?

Kat malikleri tarafından site içinden yada dışarıdan olmak üzere site yöneticisi seçiliyor.Yöneticinin görev ve sorumluluklarının yanında istifa hakkı da bulunuyor.Peki site yöneticisi nasıl istifa eder?


Site yöneticisi nasıl istifa eder?

Anataşınmazda sekiz veya daha fazla bağımsız bölüm bulunuyorsa yönetici atanıyor.Söz konusu taşınmazda mülkiyet bir kişideyse,malik kanunen yönetici olarak kabul ediliyor.


Kat malikleri dışardan birini seçerek yada kendi aralarından birini seçerek yönetici yapıyor.Yönetici,kat maliklerinin hem sayı hem arsa payı bakımından çoğunluğu tarafından atanıyor.


Kat Mülkiyeti Kanununa göre yöneticinin bazı görev ve sorumlulukları bulunuyor.Bunun yanında kat maliklerinin de üzerine düşen yükümlülükler bulunuyor.Site yöneticiliğinden ölüm veya görevden alınma ile boşalan yöneticilik aynı zamanda yöneticinin istifa etmesi ile de boşalıyor.Kanuna göre kat malikleri, üzerlerine düşen borçları ve yükümleri yerine getirmiyorsa, yöneticinin istifa edebiliyor.Uğradığı zararın tazminini de kat mâliklerinden isteyebiliyor.


Yönetici istifa ediyorsa, olağanüstü bir kurul toplantısı düzenlenerek, yeni bir site yöneticisi seçiliyor. İstifa eden yöneticinin yerine seçilen yönetici, seçildiği tarihten itibaren bir yıl görev yapıyor. Site  yöneticisi istifa edebilmek için bir dilekçe yazması gerekiyor.

Site yöneticisi istifa dilekçesi örneği aşağıda yer alıyor.


Site yöneticisi istifa dilekçesi..


Sayı      :

Konu      :

Tarih     :



YÖNETİCİLİĞİN 

Unvanı      :

Adresi      :


YÖNETİCİNİN

Adı, soyadı   :

T.C. kimlik no   :

İstifa nedeni   : 

Tarih      :


Sayın ……….. / Sitesi / Apartmanı/ Bloğu Kat Malikleri Kurulu’na


………………………………………………………… nedenden / nedenlerinden dolayı …/…/….  Tarihindeki Kat Malikleri Kurulu’nda devir aldığım yöneticilik görevimden istifa ediyorum. Görev yaptığım dönem içindeki gelir ve gider rakamları ile yöneticiliğe ait diğer evraklar ile , Yöneticilik Defteri ve İşletme Defteri Sayın Kurulunuza sunulmaktadır  / sunulacaktır.  …/…/…. .


Saygılarımla



YÖNETİCİ            

Adı, soyadı, imzası, kaşe        

......................



KAT MALİKLERİ KURULU DİVAN HEYETİ / BAŞKANI 

Adı, soyadı, imzası,

...................




Site yönetimi nereye şikayet edilir?



Özge ÖZDEMİR7Konuttimes.com