28 / 04 / 2024

Site yöneticisi kaç yılda bir seçilir?

Site yöneticisi kaç yılda bir seçilir?

Kat malikleri, anagayrimenkulün yönetimini kendi aralarından veya dışarıdan seçecekleri bir kimseye veya üç kişilik bir kurula verebiliyor. Peki site yöneticisi kaç yılda bir seçilir?


Site yöneticisi kaç yılda bir seçilir?

Kat Mülkiyeti Kanunu'nda yer alan esaslara göre sekizden fazla bağımsız bölüme sahip olan tüm yapılarda yönetimin oluşturulması gerekiyor.


Anagayrimenkulün kullanılmasından veya yönetiminden dolayı kat malikleri arasında veya bunlarla yönetici ve denetçiler arasında veya denetçilerle yöneticiler arasında çıkan anlaşmazlıklar, kat malikleri kurulu tarafından çözülüyor ve karara bağlanıyor.


Düzenlenen toplantılara özel durumlar söz konusu olmadıkça kat maliklerinin katılması gerekiyor. Site yönetimi toplantılarında  konuşulan her konunun, kat maliklerinin görüşleri ve fikirlerini site yöneticisinin toplantı tutanağına işlemesi gerekiyor.


Aynı zamanda kat malikleri tarafından alınan kararların genel kurul karar defterine geçirilmesi ve noterde tasdik edilmesi gerekiyor. Kat malikleri genel kurul karar defterinde alınan kararlar yazıyor. 


Kat malikleri genel kurul karar defteri toplantıda bulunan bütün kat malikleri tarafından imzalanıyor.Karara aykırı oy verenler ise bu aykırılığın sebebini belirterek imza atıyor. Peki site yöneticisi kaç yılda bir seçilir?


Site yönetimi için seçilen site yöneticisi veya site yönetim kurulu, kat malikleri genel kurulu toplantısında seçiliyor. Söz konusu kat malikleri genel kurul toplantıları ise, yılda 1 kez yapılıyor.


Yılda 1 kez yapılan genel kurulu toplantılarında site yönetimi için kararlar alınıyor ve site yönetim ataması yapılıyor.

Site yöneticileri maaş alır mı?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com