27 / 04 / 2024

Site yöneticisinin istifası nasıl olur?

 Site yöneticisinin istifası nasıl olur?

Kat maliklerinin yılda en az bir kez toplanmaları site gündemi için belirlenen sorunları karara bağlamaları gerekiyor. Peki "Site yöneticisi istifa edebilir mi? Site yöneticisinin istifası nasıl olur?" diyorsanız işte yanıtı..


Site yöneticisinin istifası nasıl olur?

Kat maliklerinin senede en az bir kez toplanmaları site gündemi için belirlenen konuları karara bağlamaları gerekiyor. Site yönetimi toplantısı için site yöneticisinin kat maliklerine toplantı çağrısında bulunması da gerekiyor. 


Kat malikleri özel durumlar dışında yılın belli gününde toplantılar düzenlemek zorunda oluyor.Yapılan toplantılarda gündem maddeleri, alınan kararlar, dilek ve istekler konuşuluyor ve toplantıda konuşulan herşey tutanağa işleniyor.


Toplantıya katılamayacak olan kat malikleri kendi temsilcisi olarak  birinci derece akrabalarına veya diğer kat maliklerine yazılı vekalet vermek sureti kendisini temsilen gönderebiliyor. İlk toplantı çağrısı yapılırken, birinci toplantıda, yeter sayının olmaması durumunda, ikinci toplantının nerede ve hangi tarihte yapılacağı da belirtiliyor. Peki "Site yöneticisi istifa edebilir mi? Site yöneticisinin istifası nasıl olur?" diyorsanız işte yanıtı..


Kat Mülkiyeti Kanununa göre site yöneticisinin  görevinden istifa etmesi mümkün oluyor.  Buna göre site yöneticisinin ölüm veya görevden alınma ile boşalan yöneticilik aynı zamanda yöneticinin istifa etmesi ile de boşalıyor.


Yöneticinin istifa etmesi üzerine, olağanüstü bir kurul toplantısı düzenleniyor ve yeni bir site yöneticisi seçiliyor. 

Site yöneticileri maaş alır mı?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com