28 / 04 / 2024

Site yöneticisi istifa dilekçesi!

Site yöneticisi istifa dilekçesi!

Kat Mülkiyeti Kanununa göre site yöneticisinin görevinden istifa etmesi mümkün oluyor. Site yöneticisinin istifa ederken dilekçe yazması gerekiyor. İşte site yöneticisi istifa dilekçesi..


Site yöneticisi istifa dilekçesi! 

Kat malikleri, anagayrimenkulün yönetimini kendi aralarından veya dışardan seçecekleri bir kimseye veya üç kişilik bir kurula verebiliyor.

Anagayrimenkulün sekiz veya daha fazla bağımsız bölümü varsa, yönetici atanması mecburi oluyor.Anagayrimenkulün bütün bölümleri bir kişinin mülkiyetinde ise, malik kanunen yönetici durumunda oluyor.

Kanunen kat malikleri, üzerlerine düşen borçları ve yükümleri yerine getirmezlerse, yöneticinin istifa edebiliyor.Uğradığı zararın tazminatını de kat mâliklerinden isteyebiliyor.

Kat malikleri, yöneticinin kendisinin yaptığı masrafları ödemezse,yönetici istifa edebiliyor.Yöneticinin istifası üzerine olağanüstü kurul toplanarak yeni bir yönetici seçiyor ve seçilen site yöneticisi bir yıl görev yapıyor.

Site yöneticisi istifa ederken bir dilekçe yazması gerekiyor. Site yöneticisi istifa dilekçesi örneği aşağıda yer alıyor:

Site yöneticisi istifa dilekçesi örneği..

Sayı      :

Konu      :

Tarih     :

YÖNETİCİLİĞİN 

Unvanı      :

Adresi      :

YÖNETİCİNİN

Adı, soyadı   :

T.C. kimlik no   :

İstifa nedeni   : 

Tarih      :

Sayın ……….. / Sitesi / Apartmanı/ Bloğu Kat Malikleri Kurulu’na

………………………………………………………… nedenden / nedenlerinden dolayı …/…/….  Tarihindeki Kat Malikleri Kurulu’nda devir aldığım yöneticilik görevimden istifa ediyorum. Görev yaptığım dönem içindeki gelir ve gider rakamları ile yöneticiliğe ait diğer evraklar ile , Yöneticilik Defteri ve İşletme Defteri Sayın Kurulunuza sunulmaktadır  / sunulacaktır.  …/…/…. .

Saygılarımla

YÖNETİCİ            

Adı, soyadı, imzası, kaşe        

.....................

KAT MALİKLERİ KURULU DİVAN HEYETİ / BAŞKANI 

Adı, soyadı, imzası,

...................

Kiracı site yöneticisi olur mu?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com