28 / 04 / 2024

Paydaşlığın giderilmesi davası avukatlık ücreti 2015!

Paydaşlığın giderilmesi davası avukatlık ücreti 2015!

Ortak mülkiyete sahip vatandaşların malın paylaştırılması için açtıkları davada avukata ihtiyaç duyabiliyor.Peki paydaşlığın giderilmesi davası avukatlık ücreti 2015 ne kadar?İşte paydaşlığın giderilmesi davası avukatlık ücreti 2015..


Paydaşlığın giderilmesi davası avukatlık ücreti 2015!

Medeni Kanun'da yer alan yasal esaslar göre,ortak mülkiyete sahip olan paydaşlardan her biri, paylı malın sürekli bir amaca özgülenmiş olması sebebiyle paylı mülkiyeti devam ettirme zorunluluğu olmadıkça, malın paylaşılmasını isteyebiliyor.


Paylaşmayı isteme hakkı ise hukuki olarak en çok on yıllık süre ile sınırlandırılabiliyor. Taşınmazlarda paylı mülkiyetin devamına ilişkin sözleşmeler, resmi şekle bağlı olup ve tapu kütüğüne şerh verilebiliyor.


Taşınmaz malın paylaşılması, malın aynen bölüşülmesi veya pazarlık ya da artırmayla satılarak bedelinin bölüşülmesi biçiminde gerçekleştiriliyor.Malın eşit olarak bölünmemesi durumunda ise eksik değerdeki parçaya para eklenerek denklik sağlanıyor.


Söz konusu paylaştırma koşullara uygun görülmezse ve özellikle paylı malın önemli bir değer kaybına uğramadan bölünmesine olanak yoksa, açık artırmayla satışa hükmolunur. Satışın paydaşlar arasında artırmayla yapılmasına karar verilmesi, bütün paydaşların rızasına bağlı oluyor.


Paydaşlığın giderilmesi davası avukatlık ücreti 2015!

Paydaşlığın giderilmesi davası için söz konusu taşınmazın bulunduğu yerin Sulh Hukuk Mahkemesine başvurmak gerekiyor.Davada avukatın yardımı gerekebiliyor.Yardım eden avukata ücret ödeniyor.

Avukatlık Kanununun 164. maddesinin 4. fıkrası doğrultusunda tarife gerçekleştirilecek olan akdi avukatlık ücreti belirlenmesinde sadece asgari değerin hesaplanmasında dikkate alınıyor. 


*Paydaşlığın giderilmesi için satış memurluğunda yapılacak işlerin takibi için 550,00 TL,

*Paydaşlığın giderilmesi ve taksim davaları için 1.100,00 TL ödeme yapılıyor.


İzale-i şuyu davası ne kadar sürer?



Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com