Paylı mülkiyete sahip olan taşınmaz mallar için anlaşmazlıkları engellemek adına söz konusu malın paylaştırılıyor.Bu dava için bir ücret ödenmesi gerekiyor.Peki İzale-i şuyu davası avukatlık ücreti 2015 ne kadar?
İzale-i şuyu davası avukatlık ücreti 2015!
Medeni Kanunda yer alan yasal esaslara göre, paylı mülkiyete sahip olan paydaşlardan her biri hukukî bir işlem gereğince paylı mülkiyeti devam ettirme yükümlülüğü bulunmadıkça, malın paylaşılmasını isteyebiliyor.
Söz konusu malın paylaşımı için Sulh Hukuk Mahkemesine başvuru yapılması gerekiyor.Paylaşmayı isteme hakkı,en çok yıllık süre ile sınırlandırılabiliyor.Uygun olmayan zamanda paylaşma isteğinde bulunulamıyor. Paylaşma,malın bölüşülmesi,pazarlık ya da arttırmayla satılarak bedelin bölüşülmesi olarak üç şekilde gerçekleştiriliyor.
İzale-i şuyu davası için avukata ihtiyaç duyuluyor ve ve avukata bu yardımı için ücret ödenmesi gerekiyor.
Taraflar arasında akdi avukatlık ücreti kararlaştırılmamış veya kararlaştırılan akdi avukatlık ücretinin geçersiz sayılması halinde; mahkemelerce, dava konusu edilen tutar üzerinden işbu tarife gereğince hesaplanacak avukatlık ücretinin altında bir ücrete hükmedilemiyor
İzale-i şuyu davası avukatlık ücreti 2015 ne kadar?
Avukatlık Kanununun 164. maddesinin 4. fıkrası doğrultusunda tarife gerçekleştirilecek olan akdi avukatlık ücreti belirlenmesinde sadece asgari değerin hesaplanmasında dikkate alınıyor. Diğer hususlar Avukatlık Kanunundaki hükümlere tabi oluyor. 2015 yılı izale-i şuyu avukatlık ücreti şu şekilde:
*Ortaklığın giderilmesi için satış memurluğunda yapılacak işlerin takibi için 550,00 TL
*Ortaklığın giderilmesi ve taksim davaları için 1.100,00 TL'dir.
İzale-i şuyu davası ne kadar sürer?
Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com