26 / 04 / 2024

İmar durum belgesi başvurusu için gerekli evraklar nelerdir?

İmar durum belgesi başvurusu için gerekli evraklar nelerdir?

İmar durum belgesi, bir bölge için hazırlanan ve bölgede bulunan taşınmazların nasıl kullanılacağını gösteren belgeyi ifade ediyor.Belgeyi almak için belediyeye başvurmak gerekiyor.Peki imar durum belgesi başvurusu için gerekli evraklar nelerdir?


İmar durum belgesi başvurusu için gerekli evraklar nelerdir?

İmar durum belgesinde, bir arsa üzerinde ne kadar büyüklükte bir inşaata izin verileceğini; İnşa edilecek yapıların ne kadar yükseklikte olacağını; Terkler, tevhid ve ifraz şartları ile arsa üzerinde nasıl bir yapılaşma olabileceği  görülebiliyor.


İmar durum belgesi genellikle gayrimenkul alım satım sürecinde araştırılan belgeler arasında yer alıyor.


İmar durum belgesi, gayrimenkulün bağlı olduğu belediyenin imar ve şehircilik müdürlüğünden alınıyor.İmar durumu öğrenebilmek için bir dilekçe ve ekleri ile başvuru yapmak gerekiyor..Peki imar durum belgesi başvurusu için gerekli evraklar nelerdir?


İmar durum belgesi başvurusu için gerekli evraklar şu şekilde:

1.İmar durumu talep dilekçesi

2.Tapunun aslı veya Tapu Kaydı

3.Çap


İmar durumunu gösterir belgeler, imar durumunda bir değişiklik ya da tadilat olmaması durumunda bir yıl boyunca geçerliliğini koruyor. Bir yıldan sonra tekrar imar durumu almak gerekiyor.


Belediyelerin e-imar uygulamalarından satın almak istenilen arsanın veya kendi gayrimenkulün yola terki olup olmadığını, yeni imar durumunu, inşaat nizamını öğrenilebiliyor.

İmar durum belgesi ücreti 2015!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com