29 / 03 / 2024

İmar durum belgesi ücreti 2015!

İmar durum belgesi ücreti 2015!

İmar durum belgesi alınmak istendiğinde belediyeye belli miktarlarda ücret ödeniyor.Ödenecek bedel, her sene yeniden belirleniyor.peki imar durum belgesi ücreti ne kadar?İşte imar durum belgesi ücreti 2015..


İmar durum belgesi ücreti 2015!

Bir arsanın yer aldığı bölgenin imar planında nasıl kullanılacağı imar durum belgesinde gösteriliyor.İmar durum belgesi kapsamında, imar parselinin kullanım şekli ve yapılması istenen yapının özellikleri;teknik şartlarının ne olması gerektiği, yolları ve uygulamaya esas olacak diğer bilgileri belirten kadastral durumu gibi bilgiler yer alıyor.


İmar durumunu öğrenmek isteyen kişi arsanın sahibiyse,kimliği arsanın tapusu ve çap belgesi ile belediyeye gitmesi yeterli oluyor.


Ancak, sahibi olunmayan bir arsanın imar durumunu öğrenilmek istiyorsa bu durum bazı belediyelerce sorun teşkil edebiliyor. Bazı arsaların imar durumları kamuya açılamıyor. Bu nedenle gayrimenkul sahibi ile gidilmesi gerekiyor.


İmar durum belgesini temin etmek için taşınmazın bağlı olduğu belediyeye gerekli belgeler ve bir dilekçe ile başvuruda bulunulması gerekiyor. 


İmar durumunun belge olarak alınmak istenmesi halinde belediye tarafından belli miktarlarda ücret ödenmesi gerekiyor. Ödenecek ücret, her sene yeniden belirleniyor. 2015 yılı imar durum belgesi ücreti şu şekilde hesaplanıyor:


-İlk müracaatta her bir belge için İmar Durumu Belge Ücreti 0-1000 m2 arası adet 40 TL,


-1000 m2 den büyükse adet 60 TL olarak hesaplanıyor.


İmar durum belgesinin geçerlilik süresi, her hangi bir plan tadilatı olmaması halinde 1 yıl olarak belirleniyor. 


Son 1 yıl içinde imar durum belgesine binaen yapı ruhsatı verilmemesi halinde, yeniden imar durum belgesi düzenlenmesi gerekiyor. 

İmar durum belgesi için gerekli evraklar!


Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com