25 / 04 / 2024

İmar durum belgesi harcı 2018!

 İmar durum belgesi harcı 2018!

İmar durumu belgesinin alınabilmesi için imar durumu belgesi harcının da ödenmesi gerekiyor. Peki İmar durum belgesi harcı 2018 ne kadar? diyorsanız işte imar durum belgesi harcı 2018..


 

Bir arsanın imar planları kapsamındaki yeri, imar durum belgesinde belirtiliyor. İmar durumu belgesi gerekli belgelerin temini ve harcın ödenmesi halinde bağlı olunan belediyeden alınabiliyor. 


İmar durum belgesi ile; Belediyeden temin edilen imar durumu belgesi ile bir arsa üzerinde ne kadar büyüklükte bir inşaata izin verileceği, inşa edilecek yapıların ne kadar yükseklikte olacağı ile terkler, tevhid ve ifraz şartları arsa üzerinde nasıl bir yapılaşma olabileceği, görülebiliyor. 


İmar durum belgesi için gerekenler: 

Tapu aslı,  

Çap aslı,  

Vekaletname. 


Yukarıdaki belgeler ile belediyeye müracaat edilmesi halinde imar durumu belgesinin alınabilmesi için imar durumu belgesi harcının da ödenmesi gerekiyor. Ödenecek bedel, taşınmazın büyüklüğüne göre hesaplanıyor.


Söz konusu ücret her yıl yeniden belirleniyor.  2018 yılında tahsil edilecek imar harçları İBB tarafından açıklandı. Peki İmar durum belgesi harcı 2018 ne kadar? 2018 yılında imar durumu için ne kadar ücret öderim? diyorsanız işte yanıtı...


İmar Durum Belge Ücreti 2018    


(İlk müracatta her bir belge için) 


1. 0-1000 metrekare arası adet 55 TL 


2. 1000 metrekareden büyükse adet 80 TL    




Özge ÖZDEMİR ÇOLAK/Konuttimes.com