28 / 03 / 2024

TOKİ'den 25 bin yeni konut müjdesi!

TOKİ'den 25 bin yeni konut müjdesi!

TOKİ tarafından kentsel dönüşüm kapsamında 142 bin konutun ihalesini yaptıklarını dile getiren TOKİ Başkanı Ömer Bulut, 2019 yılında 25 bin konutun daha ihalesinin yapılacağını söyledi.



Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Sivas Akıncılar, Divriği ve Zara'da tamamlanan 843 adet konutun anahtar teslim töreni Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde yapıldı.


Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla gerçekleştirilen törene  TOKİ  Başkanı Ömer Bulut, Sivas Valisi Salih Ayhan, Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, AK Parti Sivas Milletvekili Semiha Ekinci, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ile diğer protokol üyeleri katılım gösterdi.


TOKİ Başkanı Ömer Bulut, törende yaptığı konuşmada TOKİ’nin önümüzdeki süreçte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu şehircilik kriterleri doğrultusunda hareket edeceklerini dile getirdi. TOKİ'nin resmi internet sitesinde yer alan habere göre, Bulut konuşmasına şöyle devam etti: “İnsanlarımızı toprakla daha çok buluşturan, mahalle kültürünü yaşatacak, komşuluk ilişkilerini canlı tutacak yatay mimari anlayışıyla konutlar üretileceğiz. Bu çerçevede projelerimizi de revize ederek İnsan-şehir-tabiat dengesini gözeten binalar ve mahalleler kurma gayretindeyiz. Bu projelere ilaveten şehirlerimizde kişi başına düşen yeşil alan miktarını artıracak, insanı toprak ve bitkiyle buluşturacak projeler ve mekânlara daha çok yer vereceğiz. Çünkü ekonomik ve teknolojik gelişmelerin getirdiği yeni yaşam tarzı, sadece barınmanın yeterli olmadığını, daha nitelikli, konforlu yaşam alanlarının üretilmesi gerektiğini ortaya koymaktadır. İnsanlarımız artık sadece barınma ihtiyacını gidermek değil, çevre ile etkileşimini artıracağı, kendisine sosyalleşme imkânı sunan sosyal yaşam alanları talep etmektedir. Konut üretiminde devletimizin yatırımcı, girişimci ve üretici bir kuruluşu olan idaremizde Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ve Sayın Bakanımızın koordinesinde bu kimliğini muhafaza ederek, milletimizin beklentilerini hayata geçirebilecek önemli bir süreci yürütmekte, vatandaşlarımızın talep ve beklentilerine cevap verebilecek projeler geliştirmektedir.”


“Kentsel yenileme konusunda daha çok çalışılmalı”


Kentleşme ile birlikte zaman içinde oluşan gecekondular ve kaçak yapıların, ülkemizdeki toplam konut stokunun önemli bir kısmını oluşturduğunu dile getiren Bulut,  TOKİ başta olmak üzere; Belediyelerin, kamunun diğer kuruluşlarının ve özel sektörün kentsel yenileme konusunda daha çok çalışması ve çaba göstermesi gerektiğini söyledi.


TOKİ tarafından 16 yıl içerisinde kentsel dönüşüm kapsamında 142 bin konut ve sosyal donatı için yaklaşık 17,7 milyarlık ihale gerçekleştirdiklerini söyleyen Bulut, “Şu anda 59 il, 134 ilçede yürütülen toplam 163 Kentsel dönüşüm projesine, 2019 yılında 66 proje daha ilave edilecek olup bu kapsamda yaklaşık 25 bin konutun daha ihalesi öngörülmektedir. Kentsel dönüşüm konusunda Sivas’ta; biri merkezde diğeri Şarkışla’da olmak üzere iki Kentsel dönüşüm projesi gerçekleştirilmiş, bin 220 konut üretilerek hak sahiplerine teslim edilmiştir.” dedi.



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016, Satışa çıkacak projeler