19 / 03 / 2024

TOKİ'den 15 bin TL peşinatla ucuz konut fırsatı!

 TOKİ'den 15 bin TL peşinatla ucuz konut fırsatı!

2021'de konut sahibi olmayan vatandaşları ev sahibi yapmak için satışlarını hızlandıran TOKİ, 14 proje için düğmeye bastı. Projeler dahilinde satışa sunulan daireler için 15 bin TL peşinat isteniyor.


Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) 14 projede daire satışı için düğmeye bastı. Takvim'de yer alan habere göre;  TOKİ  14 projede yer alan 3+1 dairelerini 15 bin TL peşinatla satışa sundu. İşte söz konusu projelerin yer aldığı iller ve başvuru detayları...


TOKİ'DEN NASIL EV SAHİBİ OLUNUR, BAŞVURU NASIL YAPILIR? 

TOKİ'den ev sahibi olmak ve konut satın almak isteyen vatandaşların http://www.toki.gov.tr/ internet sitesi üzerinde yer alan ilanlara ulaşarak, ilanın başvuru şartlarını inceledikten sonra belirlenen peşinatı Halkbank ya da Ziraat Bankası'na yatırması gerekecek. TOKİ'nin belirlediği tarihlerde başvuru formu ve peşinat olarak yatırılan tutarın dekontu ile başvurması yeterli olacak.


 TOKİ


TOKİ ALT GELİR GRUBU DAR GELİRLİ AİLELER İÇİN SATILAN UCUZ KONUT PROJELERİ İÇİN BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR? 

Türk vatandaşı olmak,


Başvuru yapılacak olan konut projesinin yer aldığı il ve ilçe sınırları içerisinde en az 1 yıldır ikamet etmek ve bu il nüfusuna kayıtlı olmak,


Daha önce TOKİ'den konut almamak ya da TOKİ kredisi kullanmamış olmak,


Konut başvurusu yapacak olan kişinin kendisine, eşine ya da bakmakla yükümlü olduğu velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı bağımsız herhangi bir taşınmaz kaydı bulunmaması,


Başvuruda bulunacak olan kişinin en az 25 yaşında olması,


Aylık toplam hane halkı geliri sınırının 2 bin 600 lirayı aşmaması (yani aynı ev içerisinde yaşayan kişilerin toplam gelirlerinin en fazla 2 bin 600 lira olması, İstanbul için bu sınır 3 bin 100 lira olarak uygulanmaktadır).


Başvuru şartları şu şekilde belirlendi;


Söz konusu projeler kapsamında, satışa çıkarılacak olan konutlar için her hane halkı bir başvuruda bulunacaktır. Bu bakımdan kişinin kendisi, eşi ve velayeti altında çocukları adına, tek bir başvuru yapılmaktadır. Aynı hane halkı içinde farklı başvurular değerlendirmeye alınmaz, geçersiz kabul edilir.


Başvuru ve satın alma sözleşmesinin imzalandığı tarih kapsamında kişinin kendisi, eşi ya da velayeti altında olan çocukları üzerine tapuya kayıtlı olan kat irtifaklı, kat mülkiyetli, bağımsız bir bölümün ya da müstakil bir konutun bulunmaması gerekmektedir. Fakat kat irtifakı ya da kat mülkiyeti tesis edilmemiş olan konutlar ile eşi ya da velayeti altındaki çocukları dışında kalan şahıslar ile birlikte hisseli gayrimenkuller bu hüküm dışındadır. Kişinin anne ve babasına ait olan tapu kapsam dahilinde değildir.


Kişinin kendisinin, eşinin ve velayeti altındaki çocukların daha önce TOKİ tarafından satılan bir konutu çekiliş ya da diğer satın alma yöntemleri alma almamış olmaları gerekmektedir.


Satış işlemleri esnasında konut alıcısı olan kişi, kendisine, eşine ve velayeti altında olan çocuklarına dair tapuda kayıtlı herhangi bir gayrimenkulün olmadığına dair sözleşme imzalayacaktır. Sözleşme vekaleten yapılacağı durumlarda, adına sözleşmeyi imzalayacak olan kişi için adıma gayrimenkul satış sözleşmesi imzalamaya yetkilidir ya da adıma gayrimenkul alımı ile ilgili her türlü belgeyi imzalamaya yetkilidir ifadesini içerecek olan noter onaylı vekaletname ve vekil olan kimsenin de nüfus cüzdanı olması gerekmektedir. Vekalet dışında, söz konusu proje için başka isimler imza atamamaktadır. Başvuru yapan adayların, projenin bulunduğu il ve ilçe sınırları içerisinde en az 1 yıldır ikamet ediyor olmaları gerekmektedir ve ikametlerinin de projenin bulunduğu il ya da ilçe nüfusuna kayıtlı olmaları gerekmektedir. Bunun dışında, 1 yıldır ikameti bulunmayan iller ya da ilçeler için başvuru yapılmayacaktır.


Başvuru yapacak kişinin başvuru tarihi itibariyle 18 yaşını bitirmiş olması, alt gelir konut grubu için ise 25 yaşını bitirmiş olması gerekmektedir, üst yaş sınırı bulunmamaktadır. Aylık hane halkı geliri en fazla 5.500 TL olmalıdır. Bunun dışında kalan ve daha yüksek hane halkı gelirine sahip olan haneler başvuru yapamayacaklardır.


100 BİN UCUZ KONUT BAŞVURULARI NE ZAMAN OLACAK? 

Dar gelirli aileler için 81 ilde satışa sunulacak 100 bin konut için başvuru tarihi henüz açıklanmadı.




Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016