19 / 03 / 2024

TOKİ 2020 indirim kampanyası için son 2 gün!

TOKİ 2020 indirim kampanyası için son 2 gün!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın borcunu erken ödeyip tapusuna hemen sahip olmak isteyen konut ve iş yeri alıcılarına yönelik olarak gerçekleştirdiği indirim kampanyası 2 gün sonra sona eriyor.


Yeni konut üretim çalışmalarına son sürat devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) borcunu erken ödeyip tapusuna hemen sahip olmak isteyen konut ve iş yeri alıcılarına yönelik her sene gerçekleştirilen indirim kampanyasının ikincisini 21 Ekim'de başlattı.


Çalışmalarına hız kesmeden devam eden TOKİ, borcunu erken kapatmak isteyen konut ve iş yeri alıcılarına yönelik, geri ödemeleri süren gayrimenkuller için başlattığı indirim kampanyasının gelen yoğun talepler nedeniyle bu sene ikincisini yapıyor.


TOKİ tarafından başlatılan yeni kampanya kapsamında borcunu peşin ödeyip tapusuna hemen sahip olmak isteyenler için yüzde 20 indirim sağlanıyor. Kampanyadan yararlanmak isteyen vatandaşlar bankaya başvuru yapabiliyor. Bütün borç bakiyesini kapatamayacak olan vatandaşlar da TOKİ'nin indirim kampanyasından faydalanabiliyor.


Buna göre, borcun tamamını kapatamayacak olan vatandaşlar borç bakiyesinin yüzde 25'inden az olmamak şartıyla, yaptıkları peşin ödeme üzerinden yüzde 20 indirim kampanyasından faydalanacak.


Başvuru dönemi 2 gün sonra sona eriyor

TOKİ yüzde 20 indirim kampanyasından yararlanmak isteyenler için son başvuru tarihi 19 Kasım 2020 şeklinde belirlendi. Bu tarihten sonra yapılacak olan borç kapatmalarında söz konusu indirimden faydalanamayacak.


Taksiti 12 ay ve daha az kalan projeler kampanyadan yararlanamayacak


TOKİ yüzde 20 indirim kampanyası şartlarına göre, indirim uygulaması kapsamına alınan projelerdeki konut ve iş yeri alıcılarının, başvuru tarihi itibarıyla TOKİ'ye ödemekle yükümlü oldukları aidat ve herhangi bir borcunun olmaması gerekli.


TOKİ Yüzde 20 indirim kampanyasından, satışları 2019 Haziran ayı sonuna kadar yapılmış ve geri ödeme taksitleri en geç 2019 Haziran ayı sonu itibarıyla başlamış konut ve iş yerleri alıcıları faydalanabiliyor. Taksit sayısı 12 ay ve daha az kalan projeler de indirim kampanyasından yararlanamıyor.


Ayrıca kampanyadan yararlanmak isteyen vatandaşlar Gayrimenkul Satış Sözleşmesi'ni imzalamış oldukları aracı bankalardan konut kredisi de kullanabiliyor.




Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016, Satışa çıkacak projeler