19 / 03 / 2024

TOKİ 2020 indirim kampanyası için son 7 gün!

 TOKİ 2020 indirim kampanyası için son 7 gün!

TOKİ'nin borcunu erken ödeyerek tapusuna hemen sahip olmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları için başlattığı indirim kampanyası 7 gün sonra sona eriyor.


Yeni konut üretim çalışmaları hızla devam ederken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) borcunu erken ödeyerek  tapusuna hemen sahip olmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları için her yıl gerçekleştirilen indirim kampanyasının ikincisine 21 Ekim'de başladı.


Çalışmalarına hız kesmeden devam eden TOKİ, borcunu erken kapatmak isteyen konut ve iş yeri alıcılarına yönelik, geri ödemeleri devam eden gayrimenkuller için başlattığı indirim kampanyasının gelen yoğun talepler sebebiyle bu yıl ikincisini düzenliyor.


TOKİ tarafından başlatılan yeni kampanya ile borcunu peşin ödeyerek tapusuna hemen sahip olmak isteyen vatandaşlar için yüzde 20 indirim sunuyor. Kampanyadan faydalanmak isteyenler bankaya başvurabiliyor. Bütün borç bakiyesini kapatamayacak olan vatandaşlar da TOKİ'nin indirim kampanyasından yararlanabiliyor.


Bu durum karşısında, borcun tamamını kapatamayacak olanlar, borç bakiyesinin yüzde 25'inden az olmamak şartıyla yaptıkları peşin ödeme üzerinden yüzde 20 indirim kampanyasından yararlanabilecek.


Başvuru dönemi 7 gün sonra sona eriyor

TOKİ yüzde 20 indirim kampanyasından faydalanmak isteyenler için son başvuru tarihi 19 Kasım 2020 olarak açıklandı. Bu tarih sonrasında yapılacak olan borç kapatmalarında söz konusu indirimden yararlanamayacak.


- "Taksiti 12 ay ve daha az kalan projeler kampanyadan yararlanamayacak"

TOKİ yüzde 20 indirim kampanyası 2020 şartlarına göre, indirim uygulaması kapsamına alınan projelerdeki konut ve iş yeri alıcılarının, başvuru tarihi itibarıyla TOKİ'ye ödemekle yükümlü oldukları aidat ve herhangi bir borcunun olmaması şartı bulunuyor.


Ayrıca kampanyadan yararlanmak isteyen vatandaşlar Gayrimenkul Satış Sözleşmesi'ni imzalamış oldukları aracı bankalardan konut kredisi de kullanabiliyor.




Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016, Yeni konut projeleri