24 / 04 / 2024

Türkiye'deki 400 milyar dolarlık kentsel dönüşüm pastası İngilizleri de cezbetti!

 Türkiye'deki 400 milyar dolarlık kentsel dönüşüm pastası İngilizleri de cezbetti!

Türkiye'deki 400 milyar dolarlık kentsel dönüşüm pastası İngilizleri de cezbetti. GREAT Festivali'nde konuşan Birleşik Krallık Bakan Yardımcısı Lord Howe, "Dönüşümün parçası olmayı çok istiyoruz" dedi...



Türkiye'deki 400 milyar dolarlık kentsel dönüşüm pastası İngilizleri de cezbetti. GREAT Festivali'nde konuşan Birleşik Krallık Bakan Yardımcısı Lord Howe, "Dönüşümün parçası olmayı çok istiyoruz" dedi.


İstanbul, 20-22 Mayıs tarihlerinde, Birleşik Krallık'ın İngiliz yaratıcılığının güçlü yönlerini sergilemek için başlattığı ve ilk durak olarak Türkiye'yi seçtiği GREAT Yaratıcılık Festivali’ne ev sahipliği yapıyor. Festival sayesinde Birleşik Krallık ve Türk şirketleri için katma değerli iş fırsatlarının önünün açılması, lüks, sağlık, moda, tasarım, teknoloji, inovasyon, eğitim, şehircilik ve yiyecek-içecek alanlarında yeni pazarlar oluşturulması, yeni işbirliklerinin doğması hedefleniyor. Festivalin açılış gününde konuşan GREAT Yaratıcılık Festivalleri Başkanı Guy Salter festivalin işini büyütmek isteyenlere yeni fırsatlar ve işbirliği imkanları sunacağını söyledi. 


KURUMLARIMIZ TÜRKİYE İÇİN İSTEKLİ 


Birleşik Krallık Sağlık Bakanlığı Kaliteden sorumlu Bakan Yardımcısı Lord Howe ise "Ticaret heyetinde bize, sağlık sektörü, moda ve şehircilik alanında Birleşik Krallık’ın önde gelen kuruluşları eşlik ediyor. Bunlar, Türkiye’de de faaliyet göstermeye istekli şirketler. Özellikle sağlık ve şehircilik alanlarında faaliyet gösteren şirketlerin Türkiye’de yeni ortaklıklarda yer alarak, 30 sağlık kampusu ve büyük kentsel dönüşüm projelerinin de aralarında bulunduğu iddialı 2023 hedeflerinin gerçekleşmesine destek olmak istiyor" dedi. 


LÜKS VE SAĞLIKTA DA FIRSAT VAR


Lord Howe, festival için İstanbul'a gelen ve işbirliği imkanlarını araştıran firmaları şöyle sıraladı: "Geleceğin yaratıcı şehirleri alanında faaliyet gösteren, AECOM, Burrell Architects, Dan & Adam, Orient Research Consulting; sağlık bakımı sektöründe Ashridge Business School,  Barts Health NHS Trust, BT plc, GE Healthcare, IBI Nightingale, Righttrack Consulting, Serco, Steffian Bradley Architects ve Virtual Health, lüks dünyasından ise Barjis, ITEX Fabrics, Love Niche Studio, Media Devil."


SOMA FACİASI İÇİN BAŞSAĞLIĞI MESAJI


Birleşik Krallık Ankara Büyükelçisi Richard Moore ise Soma’da yaşanan elim maden kazasında hayatını kaybeden maden işçilerinin ailelerine başsağlığı ve sabır dileyerek, “Bu elim kazanın bir benzerinin tekrar yaşanmaması en büyük temennimiz” dedi. Moore festivalin ilk durağı olarak İstanbul'un seçilmesini ise "İstanbul'un enerjisi, buradaki geleneksel modern harmanı bizi heyecanlandırıyor" diye açıkladı.  


Akşam Gazetesi 





Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri