23 / 04 / 2024

Türkiyede kentsel dönüşüm

Kentsel dönüşümde nelere dikkat edilmeli?

Kentsel dönüşüm, hangi vizyona ve stratejiye göre tanımlanırsa tanımlansın, genel olarak kentteki bozulma ve çökme alanlarındaki toplumsal, ekonomik, mekânsal ve çevresel koşulların veya Türkiye’de olduğu gibi yapısal olarak sorunlu binaların (depreme dayanıksız) kapsamlı olarak yeniden ele alındığı ve bu koşulların iyileştirilmesine yönelik bir strateji ve eylemler bütünü olduğu söylenebilir.

Hızlı dönüşüm tarihi dokulara zarar veriyor!

Tarihi Kentler Birliği ve Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı Yüksek Danışma Kurulu Üyesi Mimar Sinan Üniversitesi Öğrt. Üyesi Faruk Göksu, kentlerdeki hızlı dönüşümün tarihsel dokusu olan kentlerde ciddi olumsuzluklar ve yıkımlar oluşturduğunu belirtti.

Türkiye'de konutların yüzde 45'i oturulamaz durumda!

Çukurova Kent Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Kara, Türkiye’deki 18 milyonu aşan yapı stoğunun yüzde 67’si ruhsatsız ve kaçak, yüzde 60’ı ise 20 yaşın üzerindeki konutlardan oluşuyor. Konutların yüzde 45’i oturulamaz durumda ve 6,5 milyon konutun acilen yenilenmesi gerekiyor." dedi.

Kentsel dönüşüm Marmara Depremi'nden sonra başlamalıydı!

Türkiye’de kentsel dönüşümü 25 yıl önce başlatan şirketlerden Keten İnşaat Ltd. Şti.’nin Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Keten, Deprem Haftası’nda depreme dayanıksız binaların tehlikelerine dikkat çekti.

Kentsel dönüşüm metrekare ve TL çıkmazına takıldı!

TÜRKİYE'NİN en önemli konularından biri olan 'Kentsel Dönüşüm' sektörün önde gelenlerinin katılımıyla İstanbul'da masaya yatırıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen "Kentsel dönüşümde metrekare ve TL çıkmazından çıkamadıklannı da belirten Gürgen "Bundan çıktığımız zaman bu işin ne kadar süreceği belli olur" dedi.

Kentsel dönüşümün hızlanması için yabancı sermaye gerekli!

TURYAP Üst Düzey Yöneticisi, Gayrimenkul İçin Strateji Platformu Genel Sekreteri İsmail ÖZCAN, Hazine garantili uzun dönemli kira getirisi vaadi ile uluslararası yatırımcılardan elde edilecek fonlarla kentsel dönüşüm alanlarının kamulaştırılmasını, bu alanlarda yapılacak yeni binalardan konut, işyeri alacaklardan, İngiliz mülkiyet sisteminde olduğu gibi “toprak kirası” alınarak uluslararası yatırımcılara itfaların yapılmasını önerdi.

Türkiye'de kentsel dönüşüm neden yavaş ilerliyor?

Türkiye'de kentsel dönüşüm süreci ne aşamada? Neden yavaş ilerliyor? Kimler risk altında?

Türkiye'deki 400 milyar dolarlık kentsel dönüşüm pastası İngilizleri de cezbetti!

Türkiye'deki 400 milyar dolarlık kentsel dönüşüm pastası İngilizleri de cezbetti. GREAT Festivali'nde konuşan Birleşik Krallık Bakan Yardımcısı Lord Howe, "Dönüşümün parçası olmayı çok istiyoruz" dedi...

Şehircilik sadece mühendis işi değil!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, şehircilik, medeniyet ve bina yapımının, mühendislere bırakılmayacak kadar ciddi bir iş olduğunu belirterek, sosyologların, psikologların, tarihçilerin, ilahiyatçıların ortak karar vermesi gerektiğini belirtti..

Erden Timur: Türkiye'de kentsel dönüşümün adı rantsal dönüşüm oldu!

Kentsel Dönüşüm Kongresi'nde, inşaat sektörünün kentsel dönüşüm planlan konuşuldu. KENTSEL dönüşüm sürecine bugüne kadar yapılanları eleştiren Erden Timur 'Türkiye'de kentsel dönüşümün adı rantsal dönüşüm oldu' dedi...

Erden Timur: Kentsel dönüşümün adı rantsal dönüşüm oldu!

Kentsel Dönüşüm Kongresi'nde, inşaat sektörünün kentsel dönüşüm planlan konuşuldu. KENTSEL dönüşüm sürecine bugüne kadar yapılanları eleştiren Erden Timur 'Türkiye'de kentsel dönüşümün adı rantsal dönüşüm oldu' dedi...

2014 yılı çevreci konutların yılı olacak!

Yeni yılın ilk günlerinde döviz kurlarındaki artış nedeniyle başta elektrik, doğalgaz olmak üzere enerji kalemlerinde zam bekleyen Türkiye için 2014 yılı tasarruf dönemi olacak. 2014 çevreci konutların yılı...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kırsalda da dönüşümü başlattı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşüm çerçevesinde depreme dayanıklı ve yöresel mimariye uygun köyler inşa edilmesi için ilk olarak Karadeniz Bölgesi'nde başlattıkları proje çalışmasının tamamlandığını açıkladı.