29 / 03 / 2024

Konut sektöründe envanter çalışması!

Konut sektöründe envanter çalışması!

Türkiye'deki tamamlanmış bağımsız bölümlerin tespitine ilişkin sektör temsilcileri KONUTDER, GYODER, İNDER ve Emlak Konut GYO tarafından envanter çalışması gerçekleştiriliyor.


Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) konut sektöründeki stokların eritilmesine yönelik açıklama yaptı.


Açıklamada, Türkiye'deki tamamlanmış bağımsız bölümlerin tespitine ilişkin sektör temsilcileri KONUTDER, GYODER, İNDER ve Emlak Konut GYO tarafından bir envanter çalışması yapıldığı belirtildi. 


Bloomberg'de yer alan haberde; "Konut sektöründeki stokların eritilmesine dair çalışma kapsamında Emlak Konut kendi değerlediği fiyatla stoktaki konutları satın alacak. Bedelin yüzde 70'yle firmaların banka borcu ödenecek, yüzde 30'u ise firmalara verilip kendi işlerinde kullanması sağlanacak." denildi. 


İNDER Başkanı Nazmi Durbakyım geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili, söz konusu paketin tamamen Maliye ve Hazine Bakanlığı'nın kontrolünde olduğunu, Emlak Konut'un adının geçmesine rağmen bütün görevlendirmenin Bakanlık tarafından yapılacağını belirtti. Durbakayım, "Sektöre sağlanacak kaynak önümüzdeki günlerde belli olacak. Stok eritme kampanyasında lüks konutlar yer almıyor" dedi. 


Konut sektöründe envanter çalışması!


Emlak Konut GYO'nun KAP açıklaması: 

Ülkemizde ki tamamlanmış bağımsız bölümlerin tesbitine ilişkin  sektör temsilcileri Konutder, Gyoder, İnder ve Emlak Konut tarafından  bir envanter çalışması yapılmaktadır.  Bu çalışmaya yönelik olarak  kamuoyunda çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Şirketimizce bu haberlerde belirtilen iş ve işlemlere ilişkin bir çalışma bulunmamaktadır.