20 / 04 / 2024

Fikirtepe kentsel dönüşüm son durum

Fikirtepe'de dönüşüm için boşaltılan evler 400 liraya kiralanıyor!

Ülke gündemi deprem olsa da her an yıkılacak evlerde yaşam maalesef devam ediyor. İstanbul Fikirtepe’de kentsel dönüşüm için boşaltılan konutları yabancılar 400-500 liraya kiralıyor. Harabe evler kiraların düşük olması sebebiyle tercih ediliyor.

Fikirtepe'de 15 kat sınırı aşılınca dönüşüm hız kazandı!

Kentsel dönüşümün simgesi haline gelen Fikirtepe bölgesinde 15 kat sınırı olmaması da çalışmaların hızla ilerlemesinde önemli rol oynuyor. Bölgede, 80 metrekareye kadar 23-25 kat arasında izinler alınabiliyor.

Fikirtepe'nin dönüşüm süreci 3 yılda tamamlanacak!

Fikirtepe’de kentsel dönüşüm süreci Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın çözüm ortağı olmasıyla hızlandı.g elecek 2-3 yıl içinde bölgedeki dönüşüm sürecinin tamamlanması bekleniyor...

Fikirtepe’de 13 yapı adasının temeli bugün törenle atılıyor!

Başbakan Yıldırım, bugün Fikirtepe’de 13 adet yapı adasında temel atma, 2 yapı adasında ise yıkım işlemini başlatacak. İleri teknoloji ürünü çipli betonun kullanılacağı projelerle 9 bin 189 konut, 571 işyeri, 509 ofis hayata geçecek.

Bakanlık, Fikirtepe'de çözüm arıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki "Bir taraftan hiç başlanmamış adalarda İller Bankası ve Kiptaş olarak devreye giriyoruz, bir taraftan da çözüm bulamayan grupları birbirinden ayırarak yeni imarlar yaparak orada yol açıyoruz" dedi.

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm hız kazandı!

Yılan hikayesine dönen kentsel dönüşüm sürecine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da dahil oldu. Finansal zorluk çeken şirketlere ortak olarak işleri hızlandırmak için kolları sıvayan bakanlık ilk görüşmeleri kentsel dönüşüm en çok tartışıldığı Fikirtepe bölgesinde yaptı.

Fikirtepe kentsel dönüşümünde hız kazandı!

5 yıl önce başlayan Fikirtepe'de kentseldönüşüm sürecinde taşların teker teker toplandığını ve sorunların çözüldüğünü belirten Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, "Bölgede ilk yıllarda kaos yaşandı. Şimdi yapılan yönetmelik değişikliği ile süreç hızlanıyor" dedi.

Ankara'da Fikirtepe için önemli toplantı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Fikirtepe’de ruhsat almış veya yakın zamanda alacak firmalarla, Ankara’da önemli bir toplantı yaptı. Toplantıda, Danıştay 6. Dairesi’nin Fikirtepe’de kentsel dönüşümü iptal etmesi halinde Bakanlığın B Planı’nın hazır olduğu dile getirilirken, Fikirtepe’de inşaatların Haziran-Temmuz aylarında başlayacağı ve bölgenin dev bir şantiye alanına dönüşeceği mesajı da verildi. İşte o önemli toplantıdan notlar…

İşte Fikirtepe'de son durum!

Fikirtepe Haber Fi-KENTDER' in yaptığı saha çalışması ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan alınan bilgiler ortalamasında Fikirtepe'de son durum raporunu yayınladı.

Fikirtepe, sorunlarını Ankara'da anlatacak!

Mahalleler Birliği, kendini dönüşüm ve güvencesizlik karşısında haklarını korumak ve kazanmak için bir araya gelen mahallelerin dayanışma – haberleşme ağı olarak tanımlıyor. Mahalleler Birliği, 8 Mart pazar günü tüm siyasi parti liderleri ve önemli bürokratlarla görüşüp sorunlarını anlatmak üzere Ankara’ya gidecek.

Fikirtepe kamulaştırması hakkında yargıda son durum ne?

Fikirtepe'de ilk olarak ilan edilen riskli alan uygulaması başta olmak üzere bu dayanakla gündemde olan kamulaştırmaya ilişkin bakanlığın uygulaması hakkında bazı vatandaşlar ve Av. Hürriyet Azak tarafından açılan kamulaştırmanın durdurulmasına yönelik dava danıştayda devam ediyor.

Fikirtepe'de firmaların anlaşma yaptıkları adalarda son durum ne?

Sunja - Tita , Anka , Maritaş, Başaran , Emay Kent Plus Hakkında son durum analizleri bu firmaların anlaşma yaptıkları adalarda son durum ve yeni gelişmeler neler?

Selimoğlu Group ve Sevgili İnşaat'a anlaşma uyarısı yapıldı!

İstanbul Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nde Yaşar Güvenç başkanlığında, Selimoğlu Group ve Sevgili İnşaat firmaları toplandı. Firmaların birbirleriyle ortaklaşa yapmazlarsa firma yerlerinin kamulaştırılacağı uyarısı yapıldı.

Fikirtepedeki arsalar kamuya mı verilecek?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Fikirtepe ve çevresinin uygulama imar planını askıya çıkardı. İmar tadilatına göre, bu alanlar Maliye'ye terk edilerek park, kültür tesisi, spor alanları ve sağlık kompleksleri gibi sosyal yatırımlara açılacak

İdris Güllüce'den Fikirtepe açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, Beyoğlu kentsel dönüşüm çalışmalarını inceledikten sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı. Güllüce, 'Fikirtepe inatçısı'ndan, 'acele kamulaştırma'ya kadar bir çok konuda önemli açıklamalar yaptı...

Fikirtepe'de 15 bin konutluk kentsel dönüşüm başladı!

Türkiye'nin en önemli kentsel dönüşüm alanlarından biri olarak öne çıkan Kadıköy'ün Fikirtepe semtindeki yıkım ve temel atma törenine, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş katıldı...

Fikirtepe'de ilk temel atıldı!

Anka Group, 50 bin metrekare arsa üzerindeki 2500 konutluk projesinin temelini atarak Fikirtepe’de bir ilke daha imza attı. Bugünkü törenle beraber Fikirtepe’de ilk inşaat başlamış oldu...

Fikirtepe'de ruhsatlar alınınca inşaat çalışmaları başladı!

Kentsel dönüşüm için 3 yıldır ' hayalet şehir ' halinde bekleyen Fikirtepe' ye gün doğdu. Teknik Yapı, Emay İnşaat ve Anka Yapı ruhsatları aldı, inşaat başlıyor...

Fikirtepe sorunu çözüldü kentsel dönüşüm projeleri başlayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, harabeye dönen bölgedeki işlemleri hızlandırmak için geçtiğimiz ocak ayında yetkileri yeniden İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) devretmişti. Pilot bölge seçilen Kadıköy Fikirtepe'de 3 yıldır süren belirsizlik bitti...

Ali Nuhoğlu: Fikirtepe'de inşaat çalışmaları martta başlayacak!

Ali Nuhoğlu, bakanlığın yeni düzenlenmeleri doğrultusunda Fikirtepe’de 13 ila 14 adada anlaşma sağlayan 6-7 firmanın bir ay içinde ruhsatlarını alarak mart ayında inşaatlara başlamasının beklendiğini söyledi.