18 / 04 / 2024

Fikirtepe'de 15 bin konutluk kentsel dönüşüm başladı!

 Fikirtepe'de 15 bin konutluk kentsel dönüşüm başladı!

Türkiye'nin en önemli kentsel dönüşüm alanlarından biri olarak öne çıkan Kadıköy'ün Fikirtepe semtindeki yıkım ve temel atma törenine, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş katıldı...



Fikirtepe'de 15 bin konutluk kentsel dönüşüm için temel atıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, "Başladığımız işi bitiririz" dedi. 


FİKİRTEPE de kentsel dönüşüm için ilk kazma vuruldu. 15 bin konutla Türkiye'nin en önemli kentsel dönüşüm alanlarından biri olarak öne çıkan Kadıköy'ün Fikirtepe semtindeki yıkım ve temel atma törenine, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş katıldı. 


Törende konuşan Topbaş, "Başaramaz dediler ama biz başladığımız işi bitiririz. Çünkü sözü namus bildik, yere düşürmeyiz. Yapamayacağımız hiçbir şeyi söylemeyiz" dedi. Halkın verdiği yetkiyi hizmete dönüştürdüklerini kaydeden Topbaş, "Kadıköy ölçeğinde yaptığımız yatırımların toplamı 1.7 milyar TL. Kimse diyemez ki bizi ihmal ediyorlar" dedi. Anka Yapı'nın projesi Anka Evim Kadıköy'ün temeli atıldı. 2 bin 500 konutluk proje 70 bin metrekarelik alana kurulacak. 


Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm için ruhsat alan Selimoğlu Group ve Pana Yapı Ortaklığı'nın konut projelerine de start verildi. 

Sekiz ayrı adada yapılacak projelerde hem konut hem de ticari üniteler olacak. Fikirtepe'de beş proje geliştiren Selimoğlu Group, bunların dördünde konut inşa edecek. 


Ticari Hayat