29 / 03 / 2024

İdris Güllüce'den Fikirtepe açıklaması!

İdris Güllüce'den Fikirtepe açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, Beyoğlu kentsel dönüşüm çalışmalarını inceledikten sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı. Güllüce, 'Fikirtepe inatçısı'ndan, 'acele kamulaştırma'ya kadar bir çok konuda önemli açıklamalar yaptı...


Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Beyoğlu'ndaki kentsel dönüşüm çalışmalarını yerinde inceledi. Güllüce, kentsel dönüşüm yapılan yerlerde arsa sahipleri ve müteahhitler arasında hakem rolü oynadıklarını belirterek, "Kamulaştırmadan dolayı yetkilerimiz var, istismar ediliyorsa yetkimizi kullanırız. Diğer taraftan vatandaşın hakkı verilmiyorsa orada da vatandaşın hakkını koruruz" dedi. 


'Fikirtepe inatçısı' ve 'kamulaştırma'!


Güllüce, burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm projesinde 31 dönümlük arazinin ortasında kalan 2 katlı apartmanın sahibiyle anlaşılamamasını hatırlatması üzerine Güllüce, "Adalet şartları yerine getirilerek 3'te 1'likten şikayet ediliyorsa bir taraf oluruz. O zaman biz de, 'Senin her hakkın veriliyor ancak sen bu işi istismar ediyorsun' deriz. Vatandaşın talepleri makul, hakkaniyetli şekilde karşılanmış, olması gereken verilmiş buna rağmen o bunu fırsatçılığa dönüştürmeye kalkıyorsa biz ona dur deriz. Yok, 'Ben 3'te 2'yi elde ettim, elimde güç var' diyorsa o zamanda müteahhit abiye 'dur bakalım, vatandaşın hakkını sana çiğnettirmeyiz' deriz. Biz orada hakem rolündeyiz. Ancak şimdi bir dairesi varmış karşılığında 172 daire istiyormuş, böyle bir şey olabilir mi? Bu istismardır, bu işi engellemek için fırsatçılık yapıyorsunuz. Kamulaştırmadan dolayı yetkilerimiz var, istismar ediliyorsa yetkimizi kullanırız. Diğer taraftan vatandaşın hakkı verilmiyorsa orada da vatandaşın hakkını koruruz" ifadelerini kullandı. 



'Biz orada hakemiz'


"Biz adaletten, haktan, hukuktan yanayız" diyen Güllüce, şunları söyledi: "Orada doğrusu neyse hakem rolü oynarız. Fikirtepe'de önceki gün müsteşar düzeyinde böyle bir toplantı oldu. Daha bunu değerlendirip, istişare etmedik. Türkiye'deki her yer için söylüyorum, '3'te 2 çoğunluğu sağladım' diye kimse 'ben istediğim düdüğü çalarım' demesin. 'Ben de 3'te 1'in altında kaldım, canım ne istiyorsa onu isterim' diye de kimse demesin. Bunun bir kelimeyle izahı adalettir. İptal edilen yerlerle ilgili hukuksal meseledir bu. Bizim 'B,C,D' gibi çok planlarımız var"


Radikal