05 / 05 / 2024

Site yöneticisi nereye şikayet edilir?

 Site yöneticisi nereye şikayet edilir?

Site yöneticisinin görev ve sorumluluklarını yerine getirmemesi halinde şikayet edilebiliyor.Peki site yöneticisi nereye şikayet edilir?


Site yöneticisi nereye şikayet edilir?

Site yöneticisi; Yönetim plânında başka türlü düzenlenmedikçe, blok kat malikleri kurulu blok için, blok niteliğinde olmayan yapıların yer aldığı parseldeki kat malikleri kendilerine özgülenen ortak yer ve tesisler için, toplu yapı temsilciler kurulu ise toplu yapı kapsamındaki bütün ortak yapı, yer ve tesisler için atanıyor.


Yönetici, bloktaki kat maliklerinin; blok niteliğinde olmayan yapıların ortak yer ve tesisleri için yönetici ve denetçi, bu yapılardaki kat maliklerinin sayı ve arsa payı bakımından çoğunluğu tarafından seçiliyor. 


Toplu yapı kapsamındaki bütün ortak yapı, yer ve tesisler için yönetici ise, toplu yapı temsilciler kuruluna katılan yönetici ve temsilcilerin, yönettikleri ve temsil ettikleri bağımsız bölüm sayısının salt çoğunluğunun oyu ile atanıyor.


Toplu yapı kapsamında belli bir yapıya veya yapıların sadece birkaçındaki kat maliklerinin ortak kullanım ve yararlanmasına tahsis edilmiş ortak yer ve tesislere ilişkin ortak giderler, o yapılardaki kat malikleri tarafından, bütün bağımsız bölümlerin ortak kullanım ve yararlanmasına tahsis edilmiş tesis ve yerlere ilişkin ortak giderler ise bütün kat malikleri tarafından karşılanıyor.


Site yöneticisinin kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında bazı görev ve sorumlulukları bulunuyor.Yöneticinin görev ve sorumluluklarını yerine getirmemesi halinde şikayet edilebiliyor.Peki site yöneticisi nereye şikayet edilir?


Site yönetiminin görev ve sorumluluklarını yerine getirmemesi durumunda konu ile ilgili ilk olarak denetçiler yönetime uyarıda bulunuyor. Yapılan uyarıdan sonra Genel Kurul'da alınan kararların yerine getirilmemesi durumunun devamı halinde, kat malikleri yöneticinin görevlerini ihmal ettiği gerekçesi ile ilgili Sulh Ceza Mahkemelerine dava açabiliyor.

Site yönetiminin yetkileri nelerdir?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com