Hissedarların gayrimenkule ortak mülkiyet olarak sahip olması durumunda ortaklığın giderilmesi için ortaklığın giderilmesi davası açılabiliyor. Peki ortaklığın giderilmesi davasında süre ne kadar?
Ortaklığın giderilmesi davasında süre!
Herhangi bir gayrimenkule ortak mülkiyet ile sahip olan bireylerin, bu ortaklıktan kendilerine düşen payın taksim edilmesi yada mahkeme yoluyla satışının gerçekleştirilip payı oranında bir bedelin ödenmesi işlemine ortaklığın giderilmesi davası deniyor.
Ortaklığın giderilmesi için açılacak olan ortaklığın giderilmesi davalarının amacı ortakların paylaşımda yaşadıkları anlaşmazlığın giderilmesi olarak karşımıza çıkıyor.
Ortak malın, ya da ortak gayrimenkulün taksiminin nasıl yapılacağının çözülememesi ortaklığın giderilmesi davası ile belirleniyor.
Medeni Kanun esaslarına göre, gayrimenkulün ortaklar arasında paylaşımı konusunda çıkan uzlaşmazlık, açılacak olan ortaklığın giderilmesi davasıyla çözümlenmesi gerekiyor.Taşınır ve taşınmaz mal veya hakkın paylaştırılmasına ve ortaklığın giderilmesine ait davalar sulh hukuk mahkemelerinde açılıyor. Peki ortaklığın giderilmesi davasında süre ne kadar? diyorsanız işte yanıtı...
Ortaklığın giderilmesi davasında mahkeme üç ay gibi süre içerisinde karara varabiliyor. Ancak davanın yargıtaya taşınması halinde bu süreç uzayabiliyor.
Ortaklığın giderilmesi davaları hangi mahkemede açılır?
Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com