10 / 05 / 2024

Ortaklığın giderilmesi davasında vekalet ücreti 2016!

Ortaklığın giderilmesi davasında vekalet ücreti 2016!

Ortak mülkiyette taşınmaza sahip olan kimselerin ortaklığın giderilmesi istemi için dava açması gerekiyor. Peki ortaklığın giderilmesi davasında vekalet ücreti 2016 ne kadar? diyorsanız işte yanıtı...


Ortaklığın giderilmesi davasında vekalet ücreti 2016!

Ortaklığın giderilmesi davası, hisseli taşınmaz paydaşları tarafından açılıyor. Bu dava paylı veya elbirliği mülkiyeti şeklinde tescilli taşınmaz mallarda ortaklığın giderilmesi amacıyla açılıyor. 


Genellikle ortaklığa konu olan taşınmaz malın satışı için anlaşmazlıkların yaşanması durumunda açılan bu dava sulh hukuk mahkemesinde görülüyor. Ortaklığın giderilmesi davasını hissedarlardan her biri ayrı ayrı açabileceği gibi birden fazla hissedar diğer paydaşlara karşı da açabiliyor. 


Satışı isteyen kişiler ortaklığın giderilmesi davasıyla mahkeme kararıyla satışı sağlayarak satış bedelinin mirasçılara veraset ilamındaki paylarına göre dağıtılmasını sağlayabiliyor. 


 Peki ortaklığın giderilmesi davasında vekalet ücreti 2016 ne kadar? diyorsanız işte yanıtı...


Ortaklığın giderilmesi vekalet ücreti 2016...

-Yargı Yerlerinde, İcra ve İflas Dairelerinde Yapılan ve Konusu Para Olsa veya Para ile Değerlendirilebilse Bile Maktu Ücrete Bağlı Hukuki Yardımlara Ödenecek Ücret


-Ortaklığın giderilmesi için satış memurluğunda yapılacak işlerin takibi için 660,00 TL


-Ortaklığın giderilmesi ve taksim davaları için 1.500,00 TL

Ortaklığın giderilmesi dava harcı 2016!


Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com