25 / 04 / 2024

Kira gelir vergisi ödeme son günü!

Kira gelir vergisi ödeme son günü!

2015 yılında ödenen kira gelir vergisi, 1 Ocak - 31 Aralık 2014 tarihleri arasında elde edilen kira gelirleri için ödeniyor. Peki kira gelir vergisi son ödeme günü ne zaman? İşte kira gelir vergisi ödeme son günü..


Kira gelir vergisi ödeme son günü!

Gelir Vergisi Kanununun 70 inci maddesinde belirtilen mal ve hakların kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler gayrimenkul sermaye iradı olarak ifade ediliyor ve vergiye tabi oluyor.


Vergiyi, belirlenen istisna sınırından yüksek geliri olan kimseler beyanname vererek ödüyor. Bu sınır mesken ve işyerlerinde farklı miktarlarda tespit ediliyor.


Mesken kira geliri elde edenler elde ettikleri kira gelirinin 2014 yılı için istisna sınırı olan 3.300 TL’yi aşması halinde kira gelir vergisi beyannamesi veriliyor ve vergi ödeniyor. 2014 yılı içerisinde 3.300 TL ve altında mesken kira geliri elde edenler beyanname vermek ve vergi ödemek zorunda olmuyor.


Vergi kesintisine (tevkifata) tabi işyeri kira gelirleri elde edenler, kira gelirlerinin brüt tutarı 2014 yılı için beyanname verme sınırı olan 27.000 TL’yi aşması halinde beyanname veriyor ve vergi ödemesi yapıyor


Gayrimenkul sermaye iradı olarakta bilinen kira gelir vergisi, iki eşit taksitte ödenebiliyor.Verginin birinci taksiti Mart ayında yatırıldı. Peki kira gelir vergisi son ödeme günü ne zaman?


Kira gelir vergisi ikinci ve son taksiti 31 Temmuz'da sona eriyor. Buna göre mükelleflerin ödeme yapmak için son 4 günü bulunuyor.

Kira gelir vergisi nereye yatar?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com