25 / 04 / 2024

Kira beyannamesi ne zaman son 2018?

 Kira beyannamesi ne zaman son 2018?

Kira gelir vergisi için beyanname verme dönemi 26 Mart'ta son bulacaktı. Ancak GİB tarafından yapılan açıklama ile 2018 kira gelir vergisi beyanname süresi uzatıldı..


 

Gelir Vergisi Kanunu gereğince, taşınmaz malların kiralanmasından elde edilen gelirler için kira gelir vergisi ödeniyor. Vergi, istisna bedelinden yüksek kira geliri elde edenler tarafından ödeniyor.


Buna karşın istisna bedelinden düşük kira geliri elde edenler vergi ödemelerinden muaf tutuluyor. 2015 yılında ödenecek kira vergisi için istisna bedelleri şu şekilde belirlendi;


Beyana tabi geliri sadece gayrimenkul sermaye iradından ibaret olan mükelleflerden;


- Bir takvim yılı içinde elde ettiği konut kira geliri, istisna tutarını (2017 yılı için 3.800 TL) aşanlar,


- İşyeri kira gelirleri üzerinden vergi kesintisi yapılanlardan, kira gelirlerinin brüt tutarı beyanname verme sınırını (2014 yılı için 90.000 TL) aşanlar, yıllık beyanname veriyor.


Kira gelir vergisi için öncelikle beyanname veriliyor. Beyannameler, hem vergi dairesinden hem de internet üzerinden verilebiliyor; ödemeler de aynı şekilde vergi dairesinden yapılabilirken, internetten anlaşmalı bankalar aracılığı ile de yapılabiliyor.


Beyannamelerin belli bir süre içerisinde verilmesi gerekiyor.  Peki Kira beyannamesi ne zaman son 2018? diyorsanız işte yanıtı...


Kira gelir vergisi için beyanname verme dönemi 26 Mart'a kadar verebiliyordu. Ancak beyanname süresi 2 Nisan'a kadar uzatıldı.   Buna göre vergi mükellefleri beyannamelerini 2 Nisan akşamına kadar verebilecek ve ödeme yapabilecek. 


Gayrimenkul gelir vergisi beyanname süresi 2 Nisan'a uzatıldı!

 


Özge ÖZDEMİR ÇOLAK/Konuttimes.com