02 / 05 / 2024

Kira gelir vergisi en son ne zaman ödenir?

Kira gelir vergisi en son ne zaman ödenir?

2014 yılı içerisinde gayrimenkulünü kiraya vererek gelir elde eden kimseler, 2015 yılında kira gelir vergisi mükellefi oluyor. Senede 2 taksit halinde ödenen kira gelir vergisi en son ne zaman ödenir?


Kira gelir vergisi en son ne zaman ödenir?

Gayrimenkullerin kiraya verilmesinden elde edilen kira gelirleri belli koşulalrda vergiye tabi tutuluyor. Evini veya işyerini kiraya verenlerden istisna bedelinden yüksek oranda kira geliri elde eden kimseler vergi yükümlüsü oluyor.

2015 yılı için kira gelir vergisi istisna bedelleri şu şekilde:Beyana tabi geliri sadece gayrimenkul sermaye iradından ibaret olan mükelleflerden;

- Bir takvim yılı içinde elde ettiği konut kira geliri, istisna tutarını (2014 yılı için 3.300 TL) aşanlar,

- İşyeri kira gelirleri üzerinden vergi kesintisi yapılanlardan, kira gelirlerinin brüt tutarı beyanname verme sınırını (2014 yılı için 27.000 TL) aşanlar beyanname vermek ve vergi ödemek zorunda oluyor.

Başkanlığın internet sitesi üzerinden anlaşmalı bankaların kredi kartları ile (Sadece GMSİ beyan edenler için),anlaşmalı bankaların internet bankacılığını kullanarak,anlaşmalı bankalardan ve tüm vergi dairelerinden ödenebilen kira gelir vergisi iki taksit şeklinde ödeniyor.

Verginin ilk taksiti Mart ayından ödendi. İkinci ve son taksitler ise 1-31 Temmuz tarihleri arasında ödeniyor. Buna göre kira gelir vergisi en son 31 Temmuz'da ödenecek.

Kira gelir vergisi ödememe cezası!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com